Perez: 'Twente leert meer van mij dan andersom'

Kenneth Perez ziet voor zichzelf een belangrijke rol weggelegd bij FC Twente. De Tukkers kunnen meer leren van de Deense dertiger dan andersom.

Na alle commotie rond zijn vertrek uit Amsterdam voelt Perez zich op zijn gemak in Enschede. 'Bij Ajax is de druk hoog, bij Twente heerst meer rust. Het doet me meer denken aan PSV', zegt de 34-jarige international tegen het Deense spn.dk.

Perez heeft naar eigen zeggen in Enschede zijn beste spel nog niet laten zien. 'Ik moet mijn ritme nog vinden. Het duurt altijd even voor je elkaar goed kan vinden. Werken met trainer Steve McClaren is inspirerend.'

Aan zelfvertrouwen geen gebrek bij de Deense aanvallende middenvelder, die door Ajax-trainer Marco van Basten begin augustus naar de Ajax-beloftes was teruggezet. 'Ik ben een oudere speler die al het een en ander heeft meegemaakt', zegt Perez.

'Ik denk dat ik meer kan betekenen voor de groei van de club dan voor mijn eigen ontwikkeling. Ze hebben ambitieuze plannen om echt mee te doen. Ik heb daar een rol in en wil die bijdrage graag leveren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen