Perfect Den Bosch heeft eerste periode binnen

Net als vorig seizoen legde FC Den Bosch beslag op de eerste periode. Waar de koploper de vijfde winst op rij boekte, verloren Helmond Sport, Stormvogels Telstar en BV Veendam de ongeslagen status.

FC Den Bosch-SC Cambuur-Leeuwarden 4-2De zege van Den Bosch was halverwege allerminst vanzelfsprekend. Cambuur leidde bij de rust met 1-0 door een doelpunt van Marc Mboua. De koploper herstelde zich na rust met drie goals binnen twaalf minuten. Koen van der Biezen maakte gelijk en Den Bosch liep vervolgens uit naar 3-1 door een goal van Arjan Ebbinge en een benutte strafschop van Paul Beekmans. Na de aansluitende 3-2 van Chris de Wagt werd het nog even spannend, maar de zege voor de thuisclub was een feit na de 4-2 van Ivo Rossen.

RKC Waalwijk-Helmond Sport 2-1RKC meldt zich in de top van de Jupiler League na de zege op Helmond Sport. De gasten blijven tweede, maar liepen in Waalwijk tegen hun eerste nederlaag aan. Via Youssef Chida maakte Helmond nog een 1-0 achterstand ongedaan. Een kwartier voor tijd bezorgde Benjamin De Ceulaer RKC de zege: 2-1.

Stormvogels Telstar-FC Zwolle 0-1Ook Stormvogels liep tegen de eerste verliesbeurt van het seizoen aan. FC Zwolle kwam met 1-0 winnen op sportpark Schoonenberg. Etiënne Reijnen was de maker van het enige doelpunt.

Fortuna Sittard-BV Veendam 2-0Ook BV Veendam verloor de ongeslagen status. Fortuna Sittard deed afstand van de laatste plaats door in eigen stadion met 2-0 te winnen. Bas Jacobs en Florencio Cornelia waren in de slotfase van het duel doeltreffend voor de formatie van coach Henk Wisman.

Go Ahead Eagles-AGOVV Apeldoorn 4-0Met drie punten uit vier wedstrijden kende Go Ahead Eagles een teleurstellende start van het nieuwe seizoen, maar tegen AGOVV was de Deventer ploeg op dreef. Via doelpunten van Robbert Maruayana, Lion Axwijk, Sjoerd Ars en Achmed Ahahaoui drukte de thuisploeg het krachtsverschil ruim uit in de score.

TOP Oss-FC Volendam 0-2Volendam kende weinig problemen in Oss en keerde huiswaarts met drie punten. Boy Deul opende na veertien minuten de score. Rowin van Zaanen gooide het duel tien minuten na de rust in het slot.

FC Eindhoven-FC Omniworld 2-2In Jan Louwers Stadion ontspon zich een spannende wedstrijd die uiteindelijk geen winnaar kende. Omniworld kwam via Sander Duits en Zenon Caravella tot twee kee toe aan de leiding, maar FC Eindhoven neutraliseerde beide treffers. Joos van Barneveld en Antoine Wellens waren de doelpuntenmakers.

FC Dordrecht-RBC Roosendaal 1-0FC Dordrecht en RBC Roosendaal waren afgelopen seizoen nog deelnemer aan de nacompetitie, maar begonnen het nieuwe seizoen slecht. Voor RBC blijft dat nog even zo. Dordrecht kan na de 1-0 zege weer een beetje omhoog kijken. Resham Sardar kroonde zich tot matchwinner.

FC Emmen-MVV 1-1Geoffrey Verweij zette Emmen na 32 minuten op een 1-0 voorsprong, maar vier minuten later werd de thuisclub gereduceerd door een tiental door een rode kaart voor Ronald Breinburg. Met een man meer maakte MVV via Gunther Thiebaut gelijk. De gasten konden niet doordrukken voor de winst.