Perisic kan direct debuteren voor PSV, ook goed nieuws over Karsdorp

Reacties

Ivan Perisic kan zondag mogelijk al zijn debuut maken voor PSV in het uitduel met Fortuna Sittard. Ook over de voortgang van Rick Karsdorp was trainer Peter Bosz vrijdag positief. 

Perisic kan direct debuteren voor PSV, ook goed nieuws over Karsdorp
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
Zo 22 sep.
16:45
PSV
PSV

Perisic werd vrijdag gepresenteerd in Eindhoven. De 35-jarige Kroaat tekende deze week transfervrij bij PSV en kan zondag zijn debuut maken in de Eredivisie. 'Vandaag is de groepstraining, hij heeft meegetraind en Perisic maakt een uitstekende indruk. Het is niet uitgesloten dat hij er zondag dus bij is', zei Bosz vrijdagmiddag op zijn perspraatje. 

Bosz bevestigde dat hij Perisic vooral als optie voor de vleugelposities voorin zit, al kan hij ook als back uit de voeten. De routinier mist wel wedstrijdritme. Zijn laatste duels in clubverband dateren van begin augustus voor Hajduk Split. Daarna kwam de 136-voudig international begin september alleen nog tot twee korte invalbeurten voor Kroatië in de Nations League.

Karsdorp
Het moment dat Karsdorp zijn eerste minuten voor PSV kan maken, komt ook dichter bij. 'Ook hij heeft vandaag volledig meegetraind, maar met de medische staf hebben we het nog niet over zondag gehad', zei Bosz over de transfervrij aangetrokken rechtsback, die nog wedstrijdritme mist na zijn vertrek bij AS Roma. 'Hij is heel hard aan het werk, dus dat ziet er goed uit.'

Zo krijgt Bosz de beschikking over een steeds bredere selectie. Noa Lang en Mauro Júnior keerden tegen Juventus al terug in de wedstrijdselectie en centraal achterin nadert ook Armando Obispo zijn rentree na langdurige afwezigheid. Alleen Hirving Lozano staat voorlopig nog aan de kant met een spierblessure. De Mexicaanse aanvaller wordt pas in november terugverwacht.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.