Petrov dicht bij rentree voor Celtic

Celtic-middenvelder Stilian Petrov heeft ruim vier maanden na zijn beenbreuk zijn rentree gemaakt op de Schotse velden. De 21-jarige Bulgaarse international speelde zonder problemen mee in een oefenduel van de Onder 21-ploeg van Celtic.

Petrov liep de zware blessure op tijdens het competitieduel met Saint Johnston op 14 maart van dit jaar. Vóór die tijd fungeerde hij als stuwende kracht op het middenveld van Celtic en gold hij met zijn creativiteit als art director van de ploeg van manager Martin O'Neill.

Wanneer Petrov zijn rentree maakt in het eerste van Celtic, is nog onduidelijk. 'Ik voel me goed en heb geen problemen met korte bewegingen. Ik hoop over een paar weken mijn rentree te maken in de Premier League. Maar voorlopig wil ik nog wedstrijdritme opdoen in het tweede elftal', aldus de Bulgaarse jongeling.

Celtic denkt komende zaterdag, in het competitieduel met Livingston, weer te kunnen beschikken over verdediger Joos Valgaeren . De Belgische international liep vorige week vrijdag een knieblessure op en moest de wedstrijd tegen Heart of Midlothian van afgelopen zaterdag (2-0 zege) laten schieten. Ook de oefeninterland van België tegen Finland van woensdag komt voor Valgaeren nog te vroeg. Hij wordt in de Belgische selectie vervangen door Danny Boffin.

Middenvelder Didier Agathe heeft zijn contract bij Celtic tussentijds verlengd. De Fransman zette zijn handtekening onder een verbintenis die hem tot medio 2006 op Parkhead houdt. Agathe verruilde in september 2000 Hibernian voor Celtic en speelde afgelopen seizoen een belangrijke rol in de successen van de club uit Glasgow. Ook in de eerste ontmoeting met Ajax speelde de rechtervleugelspeler sterk.

Bekijk hier al onze video's