Piepjong Barcelona rekent na strafschoppen knap af met Man City

Reacties

Barcelona heeft dinsdagnacht afgerekend met Manchester City. De Catalanen wonnen in de oefenwedstrijden na strafschoppen. Dat terwijl de Spaanse topclub met een piepjong elftal aan de start verscheen.

Piepjong Barcelona rekent na strafschoppen knap af met Man City
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
ns
2 - 2
Manchester City
Manchester City

Tijdens de voorbereidingstrip door de Verenigde Staten was Orlando het decor van het topaffiche. Meer dan 63000 mensen wisten een kaartje te bemachtigen voor het voetbalgevecht. En ze werden zeker vermaakt, want zoals de huisregels van beide clubs voorschrijven, volgde een attractieve wedstrijd.

Barça, dat met absolute nestor Clément Lenglet (29) als aanvoerder speelde, nam de leiding. Pau Victor, kind van La Masia, maakte zijn eerste officieuze doelpunt in het shirt van de Catalanen. Overigens was het sowieso een formatie die in de talentenfabriek werd geformeerd, want trainer Hansi Flick had acht spelers uit de jeugdopleiding opgesteld.

Manchester City kwam nog voor de rust met een antwoord. Voorwerk van Jack Grealish en Josko Gvardiol bracht Nico O’Reilly in stelling. De negentienjarige middenvelder rekende knap af met Barça-goalie Inaki Peña. Het feest duurde echter niet lang, want Pablo Torre zette de Spanjaarden meteen weer op voorsprong (2-1).

In de tweede helft werd het woord gegeven aan veel wisselspelers, maar Pep Guardiola liet Jack Grealish op het veld staan. De manager werd door de speler, die het EK met Engeland moest missen, getrakteerd door zijn vleugelspits. Na een geweldige demarrage van Mateo Kovacic sloeg Grealish op geweldige wijze toe: 2-2.

Strafschoppen moesten het Amerikaanse publiek in Orlando een winnaar bezorgen. En die kwam er. Barcelona trok aan het langste eind, doordat City-spelers Kalvin Phillips en Jacob Wright faalden.

Bekijk hier de doelpunten:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.