Pizarro voorkomt sensationele zege van FC Augsburg

De eerste Bundesliga-zege van FC Augsburg smaakte naar meer. Claudio Pizarro voorkwam echter een nieuw succes van de promovendus, al was het 1-1 gelijkspel tegen Werder Bremen een goed resultaat.

FC Augsburg schreef afgelopen zaterdag geschiedenis door ten koste van FSV Mainz 05 de eerste overwinning in de Bundesliga te boeken. De ploeg van trainer Jos Luhukay leek de smaak te pakken te hebben, want tegen Werder Bremen lonkte de eerste thuisoverwinning.

Hoewel Werder Bremen de betere ploeg was, kwam FC Augsburg kort na rust op voorsprong. Axel Bellinghausen liet keeper Tim Wiese kansloos en tekende daarmee voor de verrassende voorsprong.

Werder Bremen, dat de tweede plaats had kunnen pakken bij een zege, verzuimde de kansen te benutten. Alleen Pizarro slaagde er in de 68ste minuut in Augsburg-keeper Simon Jentzsch te passeren. Foto: VI Images