Ploeterend NEC koestert punt tegen Almere na comeback en rode kaart

NEC en Almere City hebben zaterdagavond een punt overgehouden aan hun ontmoeting in de Goffert. De thuisploeg knokte zich in de tweede helft terug van een achterstand, maar een rode kaart voorkwam een slotoffensief van de Nijmegenaren.

N.E.C.
N.E.C.
1 - 1
Almere City FC

NEC-trainer Rogier Meijer besloot vrijdag al Jasper Cillessen op de bank te houden, hoewel de 65-voudig international weer fit genoeg was om in actie te komen na zijn blessure. Robin Roefs stond voor het derde competitieduel op rij in de basis bij de Nijmegenaren, die veel moeite hadden met het spel van Almere City. De gasten zetten NEC in balbezit veelvuldig onder druk en de thuisclub wist zich nauwelijks raad met de speelwijze van de ploeg van trainer Alex Pastoor.

Het elftal van Meijer probeerde het geregeld met een lange bal op Bas Dost, maar de spits kon voor rust niet het verschil maken voor NEC. Magnus Mattsson dook nog wel een keer dreigend op voor doelman Nordin Bakker, maar die kwam op tijd uit zijn doel om een goal te voorkomen. Aan de andere kant werd Roefs wel voor de rust gepasseerd. Bij een vrije trap van Peer Koopmeiners zette Yann Kitala verdediger Mathias Ross simpel aan de kant en kopte via de Deen de 0-1 binnen.

Rode kaart
Ross was kort na de pauze dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal uit een vrije trap van Lasse Schöne ging net langs de kruising. Ook teamgenoot Bram Nuytinck was na ruim een uur met zijn hoofd dicht bij de gelijkmaker, zijn poging uit een corner ging rakeling naast. Meijer hoopte met invallers Elayis Tavsan en Koki Ogawa op nieuwe aanvallende impulsen bij NEC en de komst van Ogawa wierp direct vruchten af.

De Japanner was twee minuten na zijn entree (voor Schöne) betrokken bij de 1-1 van Mattsson. Na een lange bal van Nuytinck belandde de bal na een combinatie tussen Dost en Ogawa bij Mattsson, die van dichtbij raak schoot. De plannen van NEC en Meijer werden vervolgens al snel weer omgegooid: na een tweede gele kaart voor rechtsback Bart van Rooij moest de thuisploeg het slotkwartier met tien man in. Almere kwam vlak voor tijd nog dicht bij een goal, maar Roefs redde bij een kopbal van invaller Joey Jacobs. NEC en Almere City komen door het gelijkspel op de respectievelijk tiende en twaalfde plaats.