Pochettino: 'Moeilijk voor Janssen om Kane te vervangen'

Reacties

Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino daagt Vincent Janssen en Heung-Min Son uit om de afwezigheid van Harry Kane te compenseren. Janssen, die afgelopen zondag zijn eerste 'veldgoal' maakte voor Tottenham, krijgt mogelijk een kans in de basis nu eerste keuze Kane geblesseerd is.

Pochettino: 'Moeilijk voor Janssen om Kane te vervangen'

In het FA Cup-duel met Milwall (6-0 zege) viel Kane al vroeg uit met een enkelblessure, waardoor er ruimte ontstaat voor andere aanvallers. 'Sonny (Son, red.) en Vincent hebben nu een mooie kans om vaker in de basis te starten', zei Pochettino op het perspraatje in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Southampton van zondag (15.15 uur).

De opluchting was groot bij Janssen toen hij  zondag voor de eerste keer uit 'open spel' trefzeker was voor Spurs. De treffers daarvoor kwamen vanaf de strafschopstip. Janssen heeft tijd nodig, denkt zijn manager. 'Vincent is erg jong en komt uit Nederland, uit een andere competitie. Daarnaast is het pas zijn eerste seizoen in Engeland.'

De Argentijn verwacht desondanks meer van Janssen, maar weet dat het lastig is om Kane waardig te vervangen. 'Als je kijkt naar de verschillende spelers die begin dit seizoen naar de Premier League zijn gekomen en je hebt een spits als Kane die veel scoort en goed speelt, dan is het moeilijk voor een tweede spits om zijn plaats in te nemen.'

Nederlands elftal
Janssen is door Danny Blind wederom opgeroepen voor Oranje en ook daar liggen er speelminuten voor hem in het verschiet. De verwachting is dat Janssen van de bondscoach de voorkeur krijgt boven Bas Dost in het WK-kwalificatieduel met Bulgarije op 25 maart, ondanks de enorme recente productie van Dost bij Sporting Lissabon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.