Pocognoli debuteert met prijs in finale met opmerkelijke hoofdrolspeler

Reacties

Union Sint-Gillis heeft de Belgische Super Cup gewonnen. De Brusselse bekerwinnaar won zaterdagavond met 2-1 op het veld van landskampioen Club Brugge en zo beleefde SΓ©bastien Pocognoli een prima debuut als trainer van de geel-blauwen. De hoofdrolspeler van de avond was… een bodycam.

Pocognoli debuteert met prijs in finale met opmerkelijke hoofdrolspeler
© Pro Shots

De Belgische voetbalautoriteiten hadden het lumineuze idee opgevat om scheidsrechter Bram Van Driessche van zo'n ding te voorzien. Het tamelijk forse apparaatje zorgde voor hilariteit bij de kijkers, en als het snel weer verdwijnt, gaf het de seizoensouverture in elk geval wat kleur.

Op het veld ontsteeg de wedstrijd in het Jan Breydelstadion namelijk slechts bij vlagen het idee van een laatste oefenpotje voor het begin van de competitie. De Brusselaars, dit seizoen dus geleid door Pocognoli, namen de prijs mee. Cameron Puertas opende de score vanaf de stip, Fedde Leysen (ex-PSV) verdubbelde de marge snel na rust. Een late goal van Christos Tzolis, die nog even bij FC Twente speelde, kon die schade niet meer repareren.

Union kijkt gespannen richting maandag, als het de koker ingaat voor de derde voorronde van de Champions League. De ploeg heeft dezelfde mogelijke tegenstanders als FC Twente: Rangers, Slavia Praag, Red Bull Salzburg en Lille. In de Pro League begint Union met een bezoekje aan Dender. Club, geplaatst voor het hoofdtoernooi van het miljardenbal, krijgt aanstaande vrijdag KV Mechelen over de vloer.

Bekijk hieronder de doelpunten uit deze wedstrijd:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.