Podolski krijgt groots afscheid: 'Een laatste liefdesverklaring'

Reacties

Lukas Podolski heeft twaalf jaar na zijn vertrek bij 1. FC Köln op grootse wijze afscheid genomen van de club waar hij twee periodes voor uitkwam.

Podolski krijgt groots afscheid: 'Een laatste liefdesverklaring'
© Pro Shots

De loopbaan van de 39-jarige Podolski is nog niet voorbij. Zijn contract bij het Poolse Gornik Zabrze loopt nog tot komende zomer. Toch besloot zijn geliefde FC Köln dat het tijd was voor een afscheidswedstrijd. Onder anderen Manuel Neuer, Mats Hummels en Per Mertesacker gaven acte de présence in het RheinEnergieStadion.

'Onze 10 keert terug naar huis, een laatste keer in rood en wit', kondigde de club die afgelopen seizoen uit de Bundesliga degradeerde aan. 50.000 toeschouwers gaven gehoor aan de oproep naar het stadion te komen om afscheid te nemen van Podolski, die van 1995 tot 2006 en van 2009 tot 2012 voor de club uitkwam. 'Het is een laatste liefdesverklaring aan een speciale stad, de FC met zijn geweldige fans, ploeggenoten die ik al heel lang ken en talloze andere mensen die tot op de dag van vandaag hebben vergezeld op mijn reis', zei het stralende middelpunt van de belangstelling zelf.

'Lukas en ik hebben veel gemeen, niet alleen het WK van 2014, maar vele, vele jaren', zei voormalig bondscoach Joachim Löw voorafgaand aan het duel bij ProSieben. 'Als ik aan Lukas denk, denk ik aan zijn warmte en zijn motiverende en inspirerende karakter.  Hij investeerde veel op het veld en in de training, hij wist waar hij naartoe wilde. Hij was een van de beste spitsen die we in Duitsland hebben gehad en een van de populairste aller tijden. De fans houden van hem, en terecht.'

De 130-voudig international van Die Mannschaft (49 goals) speelde voor Köln en Bayern München in totaal 210 wedstrijden in de Bundesliga, waarin hij zeventig keer scoorde. De linksbuiten kwam ook uit voor Arsenal, Internazionale, Galatasaray, Vissel Kobe en Antalyaspor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.