Poolse media over Ajax: 'Alsof een tiener iets afpakt van een kind'

Reacties

Het niveau van Ajax is veel te hoog gegrepen voor Jagiellonia Bialystok. Dat is de duidelijke conclusie in Polen na de twee pijnlijke nederlagen van de landskampioen in de play-offs van de Europa League.

Poolse media over Ajax: 'Alsof een tiener iets afpakt van een kind'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 0
Jagiellonia Bialystok
Jagiellonia Bialystok

Na de 1-4 nederlaag in eigen huis had Jagiellonia ook in Amsterdam niets in te brengen, zagen Poolse verslaggevers. 'Het grote probleem van Jagiellonia kwam in de voorbije weken al aan het licht: ze krijgen heel makkelijk goals tegen. Afgelopen weekend scoorde zelfs promovendus GKS Katowice drie keer tegen de landskampioen. Op weg naar de uitwedstrijd tegen Ajax dacht niemand bij Jagiellonia aan doorgaan naar de volgende ronde. Het belangrijkste was niet teveel gezichtsverlies lijden. De supporters konden alleen maar bidden dat het niet zo zou gaan als in het eerste duel', wordt geschreven door de grote krant Fakt.

'Pas na ruim een kwartier kwam Jagiellonia voor het eerst echt van de eigen helft af. Ze kwamen niet ver met de bal. Ajax veroverde de bal telkens met groot gemak. Het gemak waarmee een tiener iets afpakt van een kind. Er waren talloze kansrijke situaties voor Ajax. De goal hing in de lucht en vlak voor rust nam Ajax dan de leiding', gaat de verslaggever verder. Zijn conclusie is helder: 'Dit is meer dan verdiend. De Poolse kampioen heeft niets laten zien dat er op wijst dat ze dit niveau aankunnen. Jagiellonia mag blij zijn dat de score niet hoger uitviel.'

Door Rzeczpospolita wordt aangestipt dat het Conference League-podium simpelweg veel beter past bij het niveau van Jagiellonia. 'De tegenstanders zullen niet zo aantrekkelijk zijn als Ajax, maar de kampioen van Polen zal wel meer kans hebben in de minder prestigieuze competitie. De wedstrijden in de Conference League gaan mooie herfstavonden opleveren in Bialystok', klinkt het.

Volgens Przeglad Sportowy is het wel pijnlijk dat de club die vorig seizoen de titel greep in Polen zo kansloos was tegen Ajax. Dat zegt wat over de staat van het Poolse voetbal. 'De kampioenen van Roemenië en zelfs Letland gaan wel uitkomen in de Europa League. Jagiellonia had ook geen kans. Ajax was superieur', luidt het oordeel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.