Porto blijft vijf punten voor op Benfica

Zowel het Benfica van trainer Ronald Koeman als het FC Porto van coach Co Adriaanse won afgelopen weekeinde, zodat het onderlinge verschil vijf punten blijft in het voordeel van koploper Porto. Sporting Lissabon staat precies tussen de beide kemphanen in op de tweede plaats.

Estrela Amadora-Benfica 1-2Benfica kwam op zaterdag al in actie en ging er ternauwernood met de drie punten vandoor. Invaller Fabrizio Micolli maakte de winnende treffer pas drie minuten in blessuretijd.

Koeman zag zijn ploeg na ruim een half uur op achterstand komen, nadat Paulo Machado een vrije trap binnenschoot namens de thuisclub. Laurent Robert zorgde vlak na rust voor de gelijkmaker. Estrela Amadora moest in blessuretijd alsnog buigen.

FC Porto-Nacional Madeira 3-0Porto herstelde zich goed van de nederlaag tegen Benfica van een week eerder. De koploper won eenvoudig met 3-0 van subtopper Nacional Madeira door doelpunten van Benni McCarthy, Lucho González en Pepe.

Sporting Lissabon-Gil Vicente 2-0Sporting Lissabon zette de goede reeks voort. De overwinning op Gil Vicente was de zesde op rij voor de nummer twee van de ranglijst. Grote man aan de zijde van Sporting was Koke die beide doelpunten voor zijn rekening nam.