Porto loopt maar iets uit op falend Benfica

FC Porto heeft opnieuw maar gedeeltelijk geprofiteerd van de nederlaag van Benfica. Na het puntje winst vorige week, liep de ploeg van Co Adriaanse er weer één uit dankzij het gelijkspel tegen Sporting Braga (1-1).

Porto leek op een zege af te koersen nadat Lucho Gonzalez had gescoord. De Argentijnse middenvelder sloeg tien minuten na rust uit de rebound van een schot van Adriano toe.

Een overwinning zou verdiend zijn geweest omdat Porto meer aandrong en meer kansen creëerde. Toch was de oogst met één treffer magertjes.

Braga mocht daardoor nog lang hopen op een stuntje in Estádio do Dragão. Die kwam er toen João Tomás twee minuten voor tijd de 1-1 maakte.

Porto staat dertien speeldagen voor het einde van de competitie in de Superliga nu vijf punten voor op Benfica en Sporting Lissabon, de twee naaste belagers.