Portsmouth houdt Arsenal van koppositie

Arsenal verspeelde de koppositie. Op Fratton Park lukte het The Gunners niet het stugge Portsmouth te verslaan. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht: 0-0.

Arsenal had heel erg veel moeite met de defensieve aanpak van Portsmouth. De Londenaren kwamen nimmer echt in hun spel en slaagden er zelden in Pompey vast te zetten rond de zestien van doelman David James. Op haar beurt was de thuisploeg ook nimmer gevaarlijk. Ondanks het gebrek aan kansen bleef het duel boeien vanwege het hoge tempo en de spanning. In de slotfase waren beide elftallen kansrijk.

Zo had Portsmouth via Benjani Mwaruwari de mogelijkheid op voorsprong te komen, maar bleek keeper Manuel Almunia net te lastig te zijn voor de Zimbabwaan. En Tomas Rosicky en William Gallas kregen namens de bezoekers de gelegenheid toe te slaan. De Tsjech zelfs tweemaal, maar net als de Franse verdediger miste hij het doel van James.

Arsenal (waar Robin van Persie ontbrak vanwege een lichte blessure) zag Manchester United passeren. The Mancunians hebben 45 punten uit negentien duels, Arsenal heeft er 44. Portsmouth is zevende met 31 uit negentien.

Bekijk hier al onze video's