Portsmouth koploper na zege bij Charlton

Portsmouth is de nieuwe koploper in het Premiership. De mannen van coach Harry Redknapp hielden tegen Charlton Athletic weer eens de nul en wonnen met 1-0 dankzij een late treffer van Lomano Tresor Lua Lua.

Portsmouth koploper na zege bij Charlton

Echt leuk was de wedstrijd niet, ook al stonden beide clubs voor de honderdste keer tegenover elkaar. Portsmouth speelde een verdedigend spelletje en loerde daarbij op de counter.

Zo ook op The Valley. Charlton drong aan, maar dwong weinig kansen af. Daar konden ook de in de basis gestarte Jerrel Hasselbaink en Dennis Rommedahl weinig aan doen. Alleen in de openingsfase waren Marcus Bent en Darren Bent gevaarlijk. De eerste kopte op de lat, waarna de laatste de rebound op de paal mikte.

Portsmouth vaarde wel bij deze behoudende strijdwijze. Want doelman David James hield net als in de vier eerdere competitieduels zijn doel schoon. Vlak voor tijd zag de keeper bovendien invaller Lua Lua van buiten de zestien doeltreffend uithalen: 0-1.

Met dertien punten uit vijf duels neemt Pompey de koppositie over van Manchester United, dat zondag in actie komt tegen Arsenal.

Bekijk hier al onze video's