Portugal geeft met vlekkeloze voorronde alvast signaal af aan Nederland

Reacties

Ook Sporting Braga heeft donderdagavond zijn eerste wedstrijd in de play-offs gewonnen. Waar Vitória Guimarães zich woensdag in het voorportaal van de Conference League al niet liet verrassen door Zrinjski Mostar, ging Rapid Wien een dag later ondanks een vroege voorsprong onderuit in Portugal.

Portugal geeft met vlekkeloze voorronde alvast signaal af aan Nederland
© Pro Shots
Sporting Braga
Sporting Braga
2 - 1
Rapid Wien
Rapid Wien

De Oostenrijkse bezoekers kwamen al vroeg met tien man te staan door een rode kaart voor middenvelder Lukas Grgic, maar namen halverwege de eerste helft vervolgens toch de leiding via voormalig Schalke 04-aanvaller Guido Burgstaller. Braga repareerde de achterstand echter door treffers van Vitor Carvalho en Rodrigo Zalazar, waardoor de hoofdfase van de Europa League lonkt voor de nummer vier van vorig seizoen.

De kans dat Portugal net als Nederland met vijf teams gaat deelnemen aan de hoofdtoernooien, is daardoor levensgroot. Vooral de 3-0 zege van Guimarães geeft vertrouwen. Een nederlaag in de play-offs van de Conference League is immers dodelijk, zoals Go Ahead Eagles overkwam. Als Braga volgende week in Wenen nog strandt, gaat het in ieder geval nog naar de Conference League en kan het daar punten sprokkelen.

Deelnemers Nederland en Portugal

Toernooi Nederland Portugal
Champions League PSV, Feyenoord Benfica, Sporting
Europa League FC Twente, AZ, Ajax* FC Porto, Braga*
Conference League - V. Guimarães*

* nog in voorronde.

Portugal heeft ten opzichte van Nederland als voordeel dat het zijn scores door vijf kan delen (het totale aantal deelnemers), bij die van Nederland gaan deze door zes. De voorsprong op de huidige nummer zeven, ruim vier punten, is vooralsnog geruststellend groot. Wel is Portugal op dit moment het best presterende land van het Europese seizoen tot nu toe. Als dat een voorbode is voor de rest van het jaar, kan Nederland aan de bak.

Lees op VI PRO meer over de coëfficiëntenstrijd tussen Nederland en Portugal. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Braga
Meer over Braga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.