Portugal sluipt richting Nederland op coëfficientenlijst

Reacties

Portugal heeft woensdag iets afgeknabbeld van zijn achterstand op Nederland op de UEFA-coëfficiëntenlijst. De Eredivisie staat nog wel comfortabel op de belangrijke zesde plaats in de cyclus 2020-2025.

Portugal sluipt richting Nederland op coëfficientenlijst
© Pro Shots
Girona
Girona
2 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Na de coëfficiëntenclash van dinsdagavond tussen PSV en Sporting Portugal (1-1) bedroeg de marge 3.884 punten in het voordeel van Nederland. Nu de stofwolken van de woensdagduels zijn opgetrokken is de voorsprong nog 3.417 punten.

Portugal had woensdag twee ijzers in het vuur. Bij de start van de hoofdfase van de Conference League speelde Vitória Guimarães tegen NK Celje. In de Champions League nam Benfica het op tegen Atlético Madrid. Nederland stelde daar dus alleen Feyenoord tegenover. De Rotterdammers wonnen van Girona, maar zowel Vitória als Benfica deed ook zijn coëfficiëntenplicht.

Omdat de Portugezen met vijf teams begonnen zijn aan de Europese campagne, is elke overwinning meer coëfficiëntenpunten waard dan een Nederlandse zege (0.400 om 0.333). De Portugezen zijn woensdagavond dus 0.467 punt ingelopen op Nederland.

Donderdag heeft Nederland meer troeven dan Portugal. Slavia Praag - Ajax, Athletic Bilbao - AZ en FC Twente - Fenerbahçe luiden de affiches met Eredivisie-inbreng in de Europa League. Namens de Primeira Liga komen Sporting Braga (op bezoek bij Olympiakos Piraeus) en FC Porto (thuis tegen Manchester United) in actie.

Zoals bekend is de inzet hoog: het land dat in mei 2025 zesde staat, mag in het seizoen 2026/27 twee teams afvaardigen aan de hoofdfase van de Champions League en heeft - afhankelijk van het verloop van de voorronde - zelfs kans op een derde team in het hoofdschema. In 2025/26 is Nederland sowieso al met twee teams actief in het miljardenbal.

Alles over de Champions League

We bundelen het laatste Champions League-nieuws op onze Champions League -pagina. Van PSV, tot Feyenoord en de topfavorieten, alles komt voorbij. Alle wedstrijden zijn ook hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.