Postecoglou verovert harten van het Engelse publiek

Reacties

Ange Postecoglou is een van de verrassende blikvangers in het nieuwe Premier League-seizoen. De Australiër is als manager van Tottenham Hotspur uitstekend begonnen aan zijn eerste Engelse avontuur. En hoe meer de 58-jarige manager van zijn persoonlijkheid laat zien, hoe geliefder hij wordt.

Postecoglou verovert harten van het Engelse publiek
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
2 - 2
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

In de week van de derby tegen Arsenal is er natuurlijk veel aandacht voor de trainer die is overgekomen van Celtic. Postecoglou had in zijn twee seizoenen in Schotland sterk gepresenteerd. Die prestaties gingen ook nog eens gepaard met een aanvallende speeltijl, maar hij was voor velen toch een onbekende toen hij de Premier League-wereld binnenstapte. Gary Lineker ging vorige week bij hem langs namens de BBC voor een groot interview, dat zaterdag volledig uitgezonden zal worden, daags voor de clash met Arsenal.

Er is al een preview gedeeld, waarin de Australiër met Griekse roots kwetsbaar vertelt over zijn jeugd. 'Ik weet dat het een onderwerp is dat jou ook aan het hart gaat', zegt Postecoglou tegen Lineker. 'We kwamen als immigranten naar Australië. Ik weet dat ik er misschien niet uitzie als een typische vluchteling, maar dat waren we wel. We zijn een periode in een vluchtelingenkamp verbleven en hadden daarna een huis dat we deelden met een andere familie. Ik herinner me daar niet veel van. Als ik terugdenk aan vroeger, denk ik aan het buitenspel en aan het genieten als kind', vertelt de coach.

Postecoglou legt uit hoe voetbal een belangrijke rol ging spelen in zijn band met zijn vader: 'Zoals iedere jonge jongen wilde ik graag een hechte band met mijn vader, maar hij was voortdurend aan het werk. Het enige wat hij als het ware had meegenomen uit Griekenland was zijn liefde voor voetbal. Hij was gewoon gek op voetbal. Dat zorgde voor een hechte band. We sloten ons aan mij een lokale club met alleen maar immigranten. Mijn vader ging daar elke zondag heen. Daar kon hij dan even Grieks praten, souvlaki eten en zich op zijn gemak voelen. Ik vond dat geweldig voor hem. Laat op de avond keken we samen naar Engelse wedstrijden. Match of the Day met Jimmy Hill. De uitzending was dan al een week oud, maar we genoten.'

Dolgelukkig
Tottenham-supporters kregen deze week ook meer te zien van Postecoglou op een speciale avond die door de club georganiseerd was voor fans. Spurs-supporters kregen daar de kans om vragen te stellen aan onder anderen voorzitter Daniel Levy en Postecoglou. Het moment aan het einde van de avond ging viral. Terwijl de presentator wilde afronden, merkte Postecoglou een fan op die nog een vraag had. Postecoglou onderbrak de presentator om de jongen met een beperking het woord te geven. De jongen kreeg na het stellen van zijn vraag een warm applaus en was zichtbaar dolgelukkig. Bekijk het moment hieronder.

Tijdens de bijeenkomst voor supporters liet Postecoglou ook zien gevoel voor humor te hebben. Hij reageerde gevat nadat Levy had verteld over de hunkering naar managers met de status van José Mourinho en Antonio Conte, twee van de voorgangers van Postecoglou die niet slaagden bij Spurs.

[Spurs Q&A] Daniel Levy: "Honestly, there was pressure on me to bring in a big name etc. [...]" Ange quips back: "First of all, I've got to say, Postecoglou is a pretty big name"
byu/shor insoccer
Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
7
3
96-34
+62
91
2
Arsenal
38
28
5
5
91-29
+62
89
3
Liverpool
38
24
10
4
86-41
+45
82
4
Aston Villa
38
20
8
10
76-61
+15
68
5
Tottenham Hotspur
38
20
6
12
74-61
+13
66
* Actueel tot en met 23 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.