Prachtige trap Reijnders staat aan de basis van derbyzege voor Milan

Tijjani Reijnders heeft zondagavond een belangrijke rol gespeeld in de stadsderby tussen Internazionale en AC Milan. De Zwollenaar nam een vrije trap die vlak voor tijd leidde tot de beslissende 1-2 voor het team van Paulo Fonseca.

Internazionale
1 - 2
AC Milan
AC Milan

Kampioen Internazionale, met Denzel Dumfries in de basis, moest toezien hoe de rood-zwarte huisgenoot het beste van het spel had in de openingsfase. De eerste kans viel voor Álvaro Morata na goed voorbereidend werk van Reijnders, Yann Sommer leverde goed werk. De Zwitser kon vijf minuten later niet meer ingrijpen nadat Christian Pulisic een prima actie bekroonde met de openingstreffer in Milaan.

Inter liet het niet op zich zitten. Lautaro MartΓ­nez had het vizier net niet scherp staan, na een klein half uur werd het alsnog 1-1 na een prima doelpunt van Federico Dimarco. Dat het bij rust nog altijd 1-1 stond, was te danken aan Mike Maignan en diens uitstekende redding op een poging van Marcus Thuram.

Na rust verliep de wedstrijd eerst weer in een rood-zwart ritme, Sommer redde andermaal knap op een poging van in dit geval Rafael LeΓ£o. De sluitpost van Inter zette zich schrap voor een volgende klus na ruim een uur, maar arbiter Maurizio Mariani had het geluk dat hij de VAR had zodat hij een onterecht aan Milan toegekende penalty nog in kon trekken.

Zo leek de derby op een gelijkspel uit te lopen, totdat Reijnders een vrije trap te nemen kreeg aan de rechterkant van het veld. De Nederlander legde de bal piekfijn op het hoofd van verdediger Matteo Gabbia, die de 240ste editie van de Derby della Madonnina in Milan-voordeel besliste.

Inter en Milan staan na deze wedstrijd zesde en zevende in de Serie A, elk met acht punten uit vijf wedstrijden. De koploper komt uit Turijn, maar heet niet Juventus: Torino leidt vooralsnog de dans. Milan speelt vrijdag thuis tegen Lecce, Inter gaat zaterdag op bezoek bij Udinese.