Prachtige volley lichtpuntje op zware Champions League-avond Ajax Vrouwen

Reacties

Het dameselftal van Ajax heeft donderdagavond in de Champions League moeten buigen voor Bayern München: 1-3.

Prachtige volley lichtpuntje op zware Champions League-avond Ajax Vrouwen
© Pro Shots

De wedstrijd op De Toekomst was er één tussen de koploper van de Eredivisie en de koploper van de Bundesliga. Bayern won zelfs al zijn tien wedstrijden in de Duitse competitie dit seizoen. Het bezoek van Bayern betekende bovendien een terugkeer van Lineth Beerensteyn op de Nederlandse velden. De spits van De Duitse topclub speelde in Nederland voor ADO Den Haag en FC Twente.

Bij Ajax trof Beerensteyn uiteraard een hoop bekenden, zoals keeper Lize Kop. De 22-jarige sluitpost onderscheidde zich in de eerste helft met een knappe reflex bij de grootste kans van Bayern. In de 57ste minuut ging het alsnog mis voor de Amsterdammers. Lea Schüller bracht de bal vor het doel en Kay-lee de Sanders werkte hem vervolgens ongelukkig in eigen doel: 0-1.

Na die openingstreffer kregen de bezoekers nog meer vertrouwen. Sydney Lohmann maakte er met een bekeken schot 0-2 van en het was aan Kop te danken dat de score niet verder opliep. In plaats daarvan viel de goal aan de andere kant. De negentienjarige Jonna van de Velde volleerde prachtig raak in de bovenhoek.

Toch werd het nog 1-3. In de slotfase verzorgde Simone Laudehr het slotakkoord, waardoor Bayern met een uitstekende uitgangspositie begint aan de return tegen Ajax volgende week.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.