Prachtige vrije trap Kökcü helpt Benfica aan zege bij CL-ouverture

Reacties

Orkun Kökcü heeft donderdagavond een geweldig doelpunt gemaakt in de Champions League. De Haarlemmer scoorde in dienst van Benfica op bezoek bij Rode Ster Belgrado en droeg zo bij aan betrekkelijk eenvoudige zege.

Prachtige vrije trap Kökcü helpt Benfica aan zege bij CL-ouverture
Rode Ster Belgrado
Rode Ster Belgrado
1 - 2
Benfica
Benfica

De Portugese grootmacht kreeg na een klein half uur spelen een vrije trap, en was toen al in het bezit van een vroeg afgedwongen voorsprong. Kökcü zette zich achter de bal en joeg het speeltuig vanaf 25 meter fabuleus in de hoek. In de tweede helft kwam de zege niet meer in gevaar, ondanks de fanatieke ondersteuning van het Servische publiek. Benfica, kampioen van Europa in 1961 en 1962, had eigenlijk geen kind aan Rode Ster, dat in 1991 de Cup met de Grote Oren won.

In de slotfase werd het nog wel even spannend omdat Cherif Ndiaye voor aansluiting zorgde, maar daar bleef het bij. De winst ging mee met onder anderen Kökcü, Vangelis Pavlidis en invaller Fredrik Aursnes. Over twee weken is er een Iberische hoofdstedenclash: Atlético Madrid komt naar Lissabon. Rode Ster, dat zondag trouwens het vrij beladen duel met Partizan speelt, moet over twee weken op bezoek bij Internazionale.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.