Prandelli stuurt Balotelli met pijn in het hart invitatie

Mario Balotelli heeft Cesare Prandelli pijn gedaan met zijn beslissing een oogoperatie de voorkeur te geven boven een interland. De Italiaanse bondscoach speelde zelfs met de gedachten de spits niet meer op te roepen.

Prandelli stuurt Balotelli met pijn in het hart invitatie

Balotelli onderging vorige maand een oogoperatie, waardoor hij geen lenzen meer hoeft te dragen. De spits koos tot vreugde van Manchester City voor een periode van interlands, maar stootte daarmee Prandelli wel tegen de borst.

Door de ingreep was Balotelli niet inzetbaar tegen Malta en Bulgarije. 'Om eerlijk te zijn, het heeft me pijn gedaan dat hij besloot zich te laten opereren, twee weken voor zijn verplichtingen met de nationale ploeg', aldus de bondscoach.

Prandelli had veel moeite met de keuze van Balotelli. 'Ik speelde met de gedachten hem te passeren, maar toen in de wedstrijden die hij voor zijn land heeft gespeeld in herinnering haalde, was ik gerustgesteld.'

Balotelli leverde tijdens het EK met drie treffers een flinke bijdrage aan het Italiaanse succes in Polen en Oekraïne, waar Spanje in de finale de Azzurri afhield van de titel. Prandelli hoopt dat de aanvaller in de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Armenië en Denemarken weer van zich doet spreken. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's