Priske is trots na glansrijke zege: 'Dit benaderde perfectie'

Reacties

Feyenoord boekte zaterdagavond een overtuigende 1-5 zege op Go Ahead Eagles. Trainer Brian Priske zag zijn team bijna perfectie benaderen en kijkt uit naar het treffen met Benfica in de Champions League komende woensdag.

Priske is trots na glansrijke zege: 'Dit benaderde perfectie'
© Pro Shots
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
1 - 5
Feyenoord
Feyenoord

'Het benaderde perfectie', begon Priske in gesprek met ESPN. 'De goal op het eind is jammer, maar dat neemt niks weg van het gevoel wat we hieraan overhouden. Aanvallend was het heel goed vandaag wat we lieten zien.'

De vierde goal van de Rotterdammers viel na een aanval over alle schijven en werd uiteindelijk gemaakt door spits Ayase Ueda. 'Ik hou van voetbal en dit is waarvoor we trainen elke week. Het was een geweldige teamgoal en dit zijn de connecties die we zoeken in het team. Het is echt geweldig, een top top goal', bewonderde Priske die aanval.

Priske beleefde een zorgeloze avond waarbij hij vijf keer juichend aan de zijlijn stond. 'Ik denk dat die passie heel belangrijk is en dat wil ik ook zo bij de spelers zien. We proberen een stabiele organisatie te bouwen, waarin de spelers elkaar meer vertrouwen. Voor de wisselspelers is het taak om zich nu te bewijzen.'

Ibrahim Osman maakte de openingstreffer van de avond en daarmee ook zijn eerste goal in het shirt van Feyenoord. 'Ibrahim kende ik al een beetje uit mijn tijd in Denemarken. Vandaag was zijn beste wedstrijd voor Feyenoord, waarin hij zijn kwaliteiten en snelheid liet zien, hij maakte ook nog eens een heel mooie goal', vertelde Priske met een grote glimlach.

Benfica is komende woensdag de volgende tegenstander in de Champions League. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen verloren de Rotterdammers een oefenwedstrijd nog kansloos met 5-0 in Lissabon. 'In die wedstrijd ging het niet goed, dus er leeft nu wel een soort gevoel van revanche. We weten dat het een moeilijke tegenstander is. Ze hebben al zes punten en heel goede spelers. Maar we gaan het ze moeilijk maken, we zitten in een goede flow met goede energie. We gaan ons eigen voetbal spelen', besloot Priske.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer Priske
Meer over Priske
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.