Priske legt uit hoe Feyenoord tegenstander Benfica pijn kan doen

Reacties

Brian Priske denkt dat Feyenoord woensdagavond vooral in defensief opzicht top moet zijn om een resultaat te kunnen halen in de Champions League tegen Benfica. De oefenmeester van de Rotterdammers vindt het aanvallende spel van O Glorioso beter dan het verdedigende, al zijn dat volgens de Deen verschillen op detail.

Priske legt uit hoe Feyenoord tegenstander Benfica pijn kan doen
© Pro Shots
Benfica
Benfica
1 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord werkte afgelopen weekend een heerlijke generale af door met 1-5 te winnen van Go Ahead Eagles. Met dezelfde formatie als in Deventer hoopt Priske het vuur aan de schenen van Benfica te kunnen leggen. Onder meer met Gernot Trauner dus. 'We zullen de ervaring van Trauner en Hancko nodig hebben. Zij hebben al veel samengespeeld, ook tijdens wedstrijden als deze.'

Net als Feyenoord, steekt ook Benfica in een meer dan goede vorm. Priske gaf bij Ziggo Sport een inkijkje in hoe hij de club uit Lissabon wil bestrijden. 'Het defensieve werk van de spelers wordt belangrijk', aldus de Deen, die Benfica vooral in aanvallend opzicht van wereldklasse vindt. Dat komt volgens hem mede door Orkun Kökcü en Fredrik Aursnes, die in het verleden door Feyenoord aan de Portugezen werden verkocht.

'We willen het ze ook moeilijk maken als we de bal hebben', vervolgde Priske. 'Ik denk dat ze aanvallend beter zijn dan verdedigend, al verdedigen ze ook gewoon goed. Als we vanavond het lef hebben om de spelers tussen de linies aan te spelen en de ballen in de gaten te spelen die de verdedigers soms laten, dan kunnen we ze pijn doen', besluit de trainer.

Om 21.00 uur wordt er afgetrapt in het Estadio da Luz. Volg alle ontwikkelingen op de voet in de daarvoor bestemde VI LIVE.

Alles over Feyenoord op VI PRO

Feyenoord speelt in de Champions League tegen Benfica. Op VI PRO belichtten we het duel in Lissabon vanuit alle kanten.

Stan Spoel analyseerde Benfica
Tom Knipping nam de financiën van Benfica onder de loep.
Ibrahim Osman geeft Feyenoord hoop.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.