Priske legt uit waarom hij voor Milambo kiest, Beelen haakt af

Reacties

Feyenoord begint zaterdag met Antoni Milambo in plaats van Gjivai Zechiël aan de thuiswedstrijd tegen Willem II. Brian Priske denkt de aanvallende kwaliteiten van Milambo nodig te hebben om de muur uit Tilburg te kunnen breken.

Priske legt uit waarom hij voor Milambo kiest, Beelen haakt af
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
Willem II
Willem II

Zechiël (20) maakte tijdens de voorbereiding een uitstekende indruk en mocht vorige week ook spelen tegen PSV, in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Nu moet de middenvelder plaatsmaken voor de een jaar jongere Milambo. Hij kwam tegen PSV na een uur in de ploeg voor Zechiël.

Voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen Willem II gaf Priske uitleg over zijn keuze. 'Antoni heeft een goede voorbereiding gehad en het was een moeilijke beslissing om hem er tegen PSV uit te laten', zei de Feyenoord-trainer tegen ESPN. 'Nu kan hij ons helpen in het aanvallende gedeelte. We moeten een muur zien te breken, de tegenstander speelt met vijf verdedigers. Ik denk dat Milambo ons daarmee kan helpen.'

Dat betekent dus slecht nieuws voor Zechiël. 'Deze wissel betekent niet dat hij het niet goed heeft gedaan. Ik vond hem wél goed tegen PSV, hij speelde zichzelf in de wedstrijd, maar ik kies nu voor Antoni, die ook drie keer heeft gescoord in de voorbereiding.'

Thomas Beelen
Vlak voor de aftrap is bekend geworden dat Thomas Beelen ook zal ontbreken. De verdediger stond eigenlijk in de basis, maar is in de warming-up afgehaakt. Neraysho Kasanwirjo vervangt hem.

Priske mist verder Calvin Stengs, die zich niet lekker voelt. Hij wordt vervangen door Luka Ivanusec. Feyenoord gaat voorzichtig om met Quinten Timber, die nog op de bank begint.

Volg Feyenoord - Willem II via VI Live:

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko; Nieuwkoop, Zerrouki, Milambo, López; Paixão, Giménez, Ivanusec.

De Eredivisie-start van Feyenoord

Feyenoord werkt toe naar de competitiestart tegen Willem II. Volg op VI PRO alles over de aanloop van de Rotterdammers naar de eerste speelronde.

Clubwatcher Martijn Krabbendam over de transfers bij Feyenoord.
Zo ziet het nieuwe Feyenoord eruit.
Een uitgebreid interview met directeur Dennis te Kloese.
Trainer Brian Priske is positief over het niveau van de selectie.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.