Priske vindt dat Feyenoord nog veel beter kan

Reacties

Brian Priske zag Feyenoord zondagmiddag vijf keer scoren op bezoek bij PEC Zwolle, maar vond niet dat zijn team de sterkste wedstrijd tot nu toe speelde onder zijn leiding. De trainer miste intensiteit, maar was wel bijzonder blij met het aandeel van Calvin Stengs en Hugo Bueno in de ruime overwinning.

Priske vindt dat Feyenoord nog veel beter kan
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 5
Feyenoord
Feyenoord

Over het in de basis laten starten van de pas net van Wolverhampton Wanderers overgekomen Bueno had Priske niet lang getwijfeld. De Spaanse vleugelverdediger betaalde in Zwolle (1-5) het vertrouwen in de vierde minuut al terug met een assist bij de 0-1 van Igor Paixão. 'We zagen vrij vroeg in de week al dat hij er klaar voor was. Dat hij fit is en dat hij het niveau heeft dat we van hem verwacht hadden', klonk het bij de persconferentie na afloop uit de mond van Priske, die Bueno na iets meer dan een uur wisselde omdat hij hem niet te zwaar wilde belasten in zijn eerste week bij zijn nieuwe club.

Een ander nieuw gezicht in de basis bij Feyenoord ten opzichte van vorige week was Stengs. De linkspoot sloot het hoofdstuk van de afgeketste transfer naar Charlotte FC af met een sterk optreden tegen PEC. De rechtsbuiten scoorde en gaf twee assists, tot grote vreugde van Priske: 'Hij heeft vandaag iedereen laten zien dat hij honderd procent bij Feyenoord hoort. Het is deze week vaak gegaan over zijn fitheid en of hij met zijn hoofd bij Feyenoord is. Vandaag heeft hij op het veld een statement gemaakt. Hopelijk heeft hij hiermee veel monden gesnoerd. Hij is een geweldige professional, ik ben blij dat hij nog steeds bij ons is en ik ben blij voor hem als persoon dat het zo goed ging vandaag.'

Intensiteit
Minder tevreden was Priske over de intensiteit in fases van de wedstrijd. Had Feyenoord meer energie in de wedstrijd gestopt, dan was het spelbeeld nog eenzijdiger geweest. 'Dat heb ik halverwege ook gezegd, dat ik intensiteit miste. Ik miste snelheid en intensiteit in de duels en het drukzetten. Als we met veel intensiteit en snelheid spelen, dan overrompelen we veel teams in de Eredivisie. Tegenstanders kunnen dat niet bijbenen. Toen we temporiseerden in de tweede helft, zag je dat PEC een paar kansen kreeg. Dat was onnodig. We hadden in de eerste helft ook grotere kansen moeten creëren dan we deden. In de buurt van het doel ontbrak het vaak aan een goede eindpass', aldus de kritische Deen.

Alles over Feyenoord op VI PRO

Feyenoord haalde flink uit in Zwolle. Ondertussen is het aftellen tot Deadline Day. Volg alles over Feyenoord op VI PRO.

Een analyse van nieuweling Ibrahim Osman.
Pieter Zwart analyseert PEC-Feyenoord: over de keuze voor creativiteit.
Columnist Hans Kraaij jr. over de keepersstrijd bij Feyenoord.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.