Priske wijzigt Feyenoord flink en voert systeemwissel door

Reacties

Hugo Bueno maakt zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle als basisspeler zijn debuut voor Feyenoord. Calvin Stengs is terug bij de Rotterdammers, waar Thomas Beelen het slachtoffer is van de systeemwissel.

Priske wijzigt Feyenoord flink en voert systeemwissel door
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 5
Feyenoord
Feyenoord

De wijzigingen bij Feyenoord komen niet uit de lucht vallen. Coach Brian Priske gaf vrijdagmiddag in een reactie op de vele kritiek aan dat hij pragmatisch is als het aankomt op formaties. Hij heeft afgaande op de opstelling de 3-4-3-formatie nu ingeruild voor een 4-3-3-systeem.

Thomas Beelen en Marcos López zijn buiten de basis gevallen. Bart Nieuwkoop zal als rechterverdediger spelen en op links krijgt in de viermansdefensie Bueno de voorkeur boven López. Lutsharel Geertruida en David Hancko vormen het centrum.

Centraal op het middenveld is door de switch van Priske een plek bijgekomen. Die wordt ingevuld door Quinten Timber, die voor het eerst dit seizoen in de basis start na hersteld te zijn van blessureleed. Ramiz Zerrouki en talent Antoni Milambo zijn de andere middenvelders.

Voorin start Calvin Stengs in de basis na een ronduit veelbewogen week. De rechtsbuiten miste vorige week de thuiswedstrijd tegen Willem II (1-1) in de eerste speelronde en zag daarna een transfer naar Charlotte FC afketsen. Hij ondersteunt spits Santiago Giménez vanaf rechts, op links speelt Igor Paixão.

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Nieuwkoop, Geertruida, Hancko, Bueno; Zerrouki, Milambo, Timber; Stengs, Giménez, Paixão.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.