Pröpper over Champions League: 'Voor Twente sowieso een mooi affiche'

Reacties

Robin Pröpper verheugt zich op de voorronde van de Champions League die hij met FC Twente gaat spelen. Hij heeft geen voorkeur voor een van de vier mogelijke tegenstanders.

Pröpper over Champions League: 'Voor Twente sowieso een mooi affiche'

Twente dwong kwalificatie af met een derde plaats in de Eredivisie afgelopen seizoen. Tijdens zijn vakantie genoot Pröpper een beetje na, maar ging de focus ook snel op het nieuwe seizoen. 'Ik ben altijd wel iemand die tijdens de vakantie nog bezig is met slaap, voeding en ik volg mijn programma helemaal precies. Tijdens vakanties of vrije dagen blijf ik toch altijd voetballer', zei de aanvoerder na afloop van het oefenduel met FC Nordsjaelland.

Over een maand heeft FC Twente de derde voorronde in de Champions League al achter de rug: de heenwedstrijd is op 6 of 7 augustus, de terugwedstrijd op 13 augustus. Het maakt Pröpper weinig uit of Slavia Praag, Lille, Red Bull Salzburg of Rangers FC op maandag 22 juli uit de koker komt als tegenstander. Hij glundert: ‘Voor Twente wordt het sowieso een mooi affiche.’

Pröpper weet niet of het reëel is om te verwachten dat ze zomaar weer derde worden in de Eredivisie. 'We hebben nu ook zeker tien extra wedstrijden. Dus er gaan periodes komen waarin het moeilijker gaat dan vorig jaar. Dan is het voor ons een kwestie om bij elkaar te blijven en de focus te houden op waar we mee bezig zijn. Ik denk dat we gewoon Europees voetbal willen halen, dat is nu de doelstelling.'

We spraken Pröpper voor onze rubriek Pezen in de Provincie, die zaterdag in het teken stond van het kletsnatte oefenduel met FC Nordsjaelland op Sportpark De Scheetheuvel in Delden.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.