PSG en Juventus opgelet: jeugdteams geven het goede voorbeeld

Paris Saint-Germain - Juventus is hét topaffiche voor de eerste speeldag in het nieuwe Champions League-seizoen en we kunnen alleen maar hopen dat de wedstrijd van dinsdagavond net zo leuk wordt als de ontmoeting tussen de twee hoogste jeugdteams van de Europese grootmachten.

© PSG.fr

De deelnemers aan de Champions League leveren ook dit jaar weer een ploeg af voor de Youth League, het toernooi waarin de hoogste jeugdteams het in een kopie van het miljardenbal tegen elkaar opnemen. Dinsdagmiddag stonden in de Youth League PSG en Juventus al tegenover elkaar en zij maakten er een spektakelstuk van, met in totaal liefst acht doelpunten: 5-3.

Voor PSG leek er halverwege nog geen vuiltje aan de lucht. De Fransen stonden na de eerste helft al met 5-1 voor en koersten daardoor op een monsterzege af. Juventus kwam na rust echter nog terug tot 5-3, mede dankzij een doelpunt van de Nederlander Dean Huijsen. De zeventienjarige verdediger zorgde met een binnengeschoten strafschop voor het slotakkoord. Naast Huijsen kwam ook rechtsbuiten Bayron Strijdonck in actie voor Juventus.

Naast de acht doelpunten werd er ook nog een rode kaart getrokken: Giulio Doratiotto van Juventus kreeg vijf minuten voor het einde zijn tweede gele kaart. Zo werd het een drukke middag voor de scheidsrechter van dienst. PSG-Juventus in de Champions League wordt vanavond (21.00 uur) geleid door de Engelsman Anthony Taylor.