PSG moet titelfeest uitstellen na comeback Marseille

Paris Saint-Germain kan zich zaterdag thuis tegen Lens tot kampioen kronen. De ploeg van trainer Mauricio Pochettino leek aanvankelijk de champagne al te mogen ontkurken, maar Olympique Marseille voorkwam dat de beslissing woensdagavond al viel.

Angers
Angers
0 - 3
PSG
PSG

De koploper van de Ligue 1 kende een eenvoudige avond op bezoek bij Angers. Sinds de pijnlijke uitschakeling in de achtste finale van de Champions League door Real Madrid, PSG gaf in het laatste half uur een geweldige uitgangspositie helemaal weg, is de club uit de Franse hoofdstad sowieso geweldig in vorm. Vóór het bezoek aan Stade Raymond Kopa werden vijf overwinningen op rij geboekt, met 19-3 als doelcijfers. Na een klein half uur zette Kylian Mbappé de bezoekers op voorsprong en op slag van rust verdubbelde Sergio Ramos de marge: 0-2.

Lionel Messi was niet meegereisd naar Angers, terwijl Mauro Icardi in de warming-up geblesseerd afhaakte. De Argentijnen, die hun enclave komende zomer naar verluidt drastisch verkleind zien worden, werden echter geen moment gemist. De voorsprong van PSG kwam na rust niet in gevaar en dertien minuten voor tijd pikte ook Marquinhos zijn doelpunt nog mee. Bij de bezoekers speelde Georginio Wijnaldum 78 minuten mee, terwijl Xavi Simons in de slotfase als invaller nog wat speeltijd kreeg.

Door de 0-3 overwinning heeft Paris Saint-Germain nu 77 punten uit 33 wedstrijden. Dat zijn er vijftien meer dan nummer twee Olympique Marseille, waardoor PSG officieus kampioen is. Het doelsaldo is namelijk veel beter dan dat van de nummer twee: +45 om +22. Komende zaterdag kan het kampioenschap definitief worden veiliggesteld als er thuis minimaal een punt gepakt wordt tegen Lens.

Olympique Marseille
3 - 2
Nantes
Nantes

Olympique Marseille is in de halve finale van de Conference League de tegenstander van Feyenoord, maar moest voor die tijd nog twee keer aan de bak in de competitie. Nadat afgelopen zondag met 2-1 werd verloren bij Paris Saint-Germain, speelde de ploeg van Jorge Sampaoli ook thuis tegen Nantes geen geweldige wedstrijd.

Tot twee keer toe kwamen de bezoekers voor rust op voorsprong. Andrei Girotto en Marcus Coco scoorden namens Nantes, tussendoor deed Dimitri Payet iets terug door een strafschop te benutten. In de 55ste minuut was Payet opnieuw trefzeker vanaf elf meter.

Er was nog genoeg tijd voor meer, maar de fans van de thuisclub moesten nog even geduld hebben. Een kwartier voor tijd was het echter raak: de van Schalke 04 gehuurde Amine Harit zorgde voor 3-2 en stelde daarmee het titelfeest van Paris Saint-Germain uit.

Brest
Brest
2 - 1
Olympique Lyonnais

Olympique Lyon haalde afgelopen zondag uit tegen Girondins Bordeaux (6-1) en na afloop was voorzitter Jean-Michel Aulas duidelijk: 'Peter Bosz zal komend seizoen trainer zijn van Olympique Lyonnais.' Drie dagen later leed Lyon op bezoek bij Stade Brest, waar Marco Bizot onder de lat stond, alweer de negende competitienederlaag van het seizoen.

De thuisclub kwam door een benutte strafschop van Steve Mounié op voorsprong in de 27ste minuut en lang bleef het ook daarbij in Stade Francis le Ble. Moussa Dembélé maakte op aangeven van Tete echter gelijk in de 72ste minuut. Lang kon Lyon daar niet van genieten, want twee minuten later stond het al 2-1 door een treffer van Irvin Cardona.

Daar bleef het bij, waardoor Olympique Lyon nu 49 punten heeft uit 33 duels. Daarmee staat de ploeg van Bosz teleurstellend achtste in de Ligue 1.