PSG-Real Madrid: afgezegd diner en vermoedelijke opstellingen

Reacties

In Spanje wordt reikhalzend uitgekeken naar de clash tussen Paris Saint-Germain en Real Madrid van dinsdagavond in de achtste finale van de Champions League. Want de kraker tussen de koplopers van Frankrijk en Spanje is er eentje onder hoogspanning.

PSG-Real Madrid: afgezegd diner en vermoedelijke opstellingen
© Pro Shots
PSG
PSG
1 - 0
Real Madrid
Real Madrid

Dat heeft natuurlijk alles te maken met de op handen zijnde overstap van Kylian Mbappé naar Real. De algehele verwachting is dat de Franse superster na dit seizoen transfervrij overstapt naar De Koninklijke. Afgelopen zomer mislukten pogingen om hem los te weken bij PSG, dat volgens de berichtgeving meerdere miljoenenaanbiedingen van de hand wees. Nu dreigt de Parijse grootmacht zijn 23-jarige clubtopscorer alsnog kwijt te raken.

De onderlinge spanningen zijn zo groot, dat het traditionele diner waarbij beide voorzitters maandagavond zouden aanschuiven volgens RMC Sport en Diario Sport is afgezegd. Er stond een afspraak in het luxueuze Guy Savoy Restaurant, maar Nasser Al-Khelaïfi zette daar een streep door op het moment dat Florentino Pérez al in Parijs was gearriveerd. Het is volgende staaltje koude oorlog na de transfersoap rond Mbappé van afgelopen zomer.

Op de ochtend van de clash prijkt Mbappé logischerwijs op de voorpagina van de sportkranten uit Madrid, samen met Vinícius Júnior. De begeleidende kop El Parque de los Príncipes is uiteraard een verwijzing naar het stadion van PSG, waar de schijnwerpers gericht zullen zijn op de twee prinsen van het Europese topvoetbal. De 21-jarige Vinícius is dit seizoen op dreef met vijftien goals voor Real, Mbappé maakt er al 21 voor PSG.

Vermoedelijke opstellingen
De verwachting is uiteraard dat beide spelers in de basis starten, allebei vanaf de linkerflank. Mbappé krijgt voorin waarschijnlijk gezelschap van Lionel Messi en Ángel Di María, de net op tijd herstelde Neymar start vanaf de bank. Achterin zal Sergio Ramos door een blessure pijnlijk genoeg ontbreken bij het weerzien met zijn oude club. Oranje-international Georginio Wijnaldum moet het waarschijnlijk doen met een plek op de bank.

Bij Real hoopt Carlo Ancelotti dat Karim Benzema net op tijd fit is voor de clash met PSG. De Franse clubtopscorer miste de laatste drie officiële duels door een hamstringblessure. Als hij start, vormt Benzema waarschijnlijk een voorhoede met Vinícus Júnior en Marco Asensio. Het middenveld van De Koninklijke kent geen verrassingen, achterin keert linksback Ferland Mendy waarschijnlijk terug na een hamstringblessure, wat ten koste gaat van Marcelo.

De vermoedelijke opstellingen volgens Diario Sport

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.