PSG waarschuwt Real Madrid: Neymar hard op weg naar rentree

Reacties

Mauricio Pochettino hoopt dinsdagavond in de Champions League-kraker tegen Real Madrid over Neymar te kunnen beschikken. De coach van Paris Saint-Germain is erg positief over het herstel van de Braziliaan.

PSG waarschuwt Real Madrid: Neymar hard op weg naar rentree
© Pro Shots
PSG
PSG
1 - 0
Real Madrid
Real Madrid

Neymar liep eind november in de uitwedstrijd tegen Saint-Étienne een zware enkelblessure op. Hij kwam sindsdien niet meer in actie. De dertigjarige Braziliaan heeft door die blessure inmiddels al dertien duels van PSG gemist. De grote vraag is of die reeks een vervolg krijgt.

Volgens Pochettino zou Neymar de race tegen de klok voor de eerste ontmoeting met Real weleens op het nippertje kunnen gaan winnen. 'Het gaat goed met hem, het ontwikkelt zich erg positief', zegt de Argentijn tegenover RMC. 'Hopelijk zit hij bij de selectie. Hij is een erg belangrijke speler voor ons en alle grote spelers willen er staan op de grote momenten. Neymar heeft de ervaring en de volwassenheid om zijn topniveau te halen in dit soort wedstrijden', aldus Pochettino, vooruitblikkend op de thuiswedstrijd tegen de Madrilenen.

Een rentree van Neymar zou een grote impuls betekenen voor PSG. Vrijdagavond speelde de achttienjarige Nederlander Xavi Simons tegen Stade Rennes nog in de voorhoede samen met Lionel Messi en matchwinner Kylian Mbappé (1-0).

Voor Neymar zou het duel met Real van komende dinsdag zijn elfde ontmoeting met De Koninklijke zijn. De voormalige linksbuiten van Barcelona scoorde in zijn carrière drie keer tegen de Spaanse grootmacht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.