PSG wint en neemt tweede plaats over van Bordeaux

Paris Saint-Germain nam de tweede plaats over van Girondins Bordeaux. Stade Rennes passeerde Lille en is zesde.

Girondins Bordeaux-Grenoble 1-1Grenoble slaagde erin Bordeaux in bedwang te houden. De thuisploeg speelde matig, wat deels te wijten was aan het strijdplan van de bezoekers. Het was het derde duel op rij dat Bordeaux niet won. Marouane Chamakh kopte de thuisploeg nog op voorsprong in de zestigste minuut in de rebound na een schot van Fernando Cavenaghi. Maar een kwartier voor tijd tikte Bostjan Cesar de bal binnen in de rebound.

Paris Saint-Germain-Saint-Etienne 2-1PSG profiteerde van het puntenverlies van Bordeaux. De mannen van coach Paul le Guen wonnen overtuigend van Saint-Etienne, al was dat niet aan de score te zien. Na 26 minuten kopte Mamadou Sakho de 1-0 tegen het net, even later tikte Dimitri Payet de bal over de doellijn in de rebound nadat Paul Machado de lat had getroffen namens de bezoekers. Maar in de 37ste minuut tekende Jérémy Clément voor de winnende goal met een kopbal. AJ Auxerre-Lille 2-0Lille kwam er niet aan te pas tegen Auxerre, dat defensief de boel goed op orde had. Na en half uur schoot Ireneusz Jelen in twee instanties de bal achter keeper Grégory Malicki. En vijf minuten later volleerde Kamel Chafni (foto) de bal opnieuw in het doel van Lille.

Stade Rennes-AS Nancy 1-1Jimmy Briand zorgde ervoor dat Stade Rennes alsnog een punt pakte in het thuisduel met Nancy. In de 88ste minuut scoorde hij na voorbereidend werk van Petter Hansson. Het was een terechte gelijkmaker voor de betere thuisploeg, die na 57 minuten op achterstand was gekomen na een uithaal van dichtbij van Youssouf Hadji.

PSG heeft 45 punten en neemt de tweede plaats over van Bordeaux, dat 43 punten heeft. Stade Rennes passeerde Lille en is zesde. Beide clubs hebben 39 punten.