PSG wint in de spaarstand op weg naar clash met PSV

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zich niet overmatig hoeven in te spannen om zaterdagavond te winnen van Strasbourg. Bradley Barcola liet zien uitstekend in vorm te zijn, terwijl veel van de belangrijke spelers vanaf de bank toekeken.

PSG wint in de spaarstand op weg naar clash met PSV
© Pro Shots
PSG
PSG
4 - 2
Strasbourg
Strasbourg

Luis Enrique hield in de eerste wedstrijd na de interlandbreak en drie dagen voor de Champions League-wedstrijden tegen PSV verschillende sterren buiten de basis. Onder anderen Achraf Hakimi, Ousmane Dembélé, Marquinhos en EK-winnaar Fabián Ruiz namen plaats op de bank. Frans international Barcola startte wél en hielp talent Senny Mayulu in de achttiende minuut al aan een grote kans. De achttienjarige middenvelder ging diep en kreeg de bal op het juiste moment mee, waarna hij hard raak schoot in de korte hoek: 1-0.

Bij Strasbourg moest de 21-jarige Nederlander Emanuel Emegha voorin voor gevaar zorgen, maar de jonge spits beleefde een teleurstellende avond. Hij werd halverwege al gewisseld. Emegha zag vanaf de zijkant hoe PSG kort na rust uitliep naar 2-0. Na een schot van de negentienjarige Desire Doue, die net als Mayulu een kans kreeg door het sparen door Luis Enrique, scoorde Marco Asensio van dichtbij uit de rebound.

Strasbourg kwam via Sekou Mara terug tot 2-1, maar echt spannend werd het niet meer in het Parc des Princes. Dankzij Barcola nam de kampioen van Frankrijk snel weer meer afstand. De linksbuiten handelde handig in het strafschopgebied en schoot raak in de verre hoek. Voor Barcola was de 3-1 al zijn zevende goal van het seizoen in de Ligue 1. De man in vorm is met dat aantal de topscorer van Frankrijk. Toen Barcola op de bank had plaatsgenomen om te rusten, kwam er via Lee Kang-in nog een toegift voor de PSG-supporters (4-1). Daouda Diongue bepaalde de eindstand in de extra tijd op 4-2.

Voor PSG kan het toewerken naar de derde wedstrijd in de Champions League nu echt beginnen. Dinsdagavond is PSV de tegenstander in de Franse hoofdstad (21.00 uur).

Ligue 1

Stand Ligue 1 2024/2025

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
8
6
2
0
25-8
+17
20
2
Monaco
8
6
2
0
14-4
+10
20
3
Olympique Marseille
7
4
2
1
16-8
+8
14
4
Lille
8
4
2
2
13-8
+5
14
* Actueel tot en met 19 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.