PSV begint voorbereiding met duidelijke nederlaag tegen Anderlecht

PSV is zaterdagmiddag bij de start van de voorbereiding met duidelijke cijfers onderuit gegaan tegen Anderlecht. De Belgische topclub won in een winderig Eindhoven met 0-3.

Trainer Peter Bosz koos bij de start van de voorbereiding voor een mix van routiniers en talent. Voor rust kwamen Walter Benítez, Armando Obispo, Mauro Júnior, Luuk de Jong en Guus Til in actie. Na rust maakten onder anderen Joël Drommel, Olivier Boscagli, Hirving Lozano, Ismael Saibari en Jordan Teze hun opwachting. Bij afwezigheid van EK-gangers Jerdy Schouten en Joey Veerman kregen ook een hoop jonge talenten een kans, waaronder Fabian Merién (15) en Manuel Bahaty (16).

In die ongebruikelijke samenstelling creëerde PSV wel wat mogelijkheden, maar het was Anderlecht dat dreigender was. Vooral de snelle Francis Amuzu zorgde met zijn acties over de linkerkant regelmatig voor gevaar. Nilson Angulo profiteerde na een half uur van de ruimte aan de rechterkant van de PSV-defensie. Direct na rust moest ook Drommel een treffer incasseren. De reservegoalie keerde een penalty bij een van zijn eerste acties, maar in de rebound scoorde Luis Vázquez alsnog.

PSV probeerde ook in de tweede helft iets terug te doen, maar zonder succes. Saibari schoot na een mooie aanval recht op Anderlecht-doelman Colin Coosemans af en Isaac Babadi schoot net voorlangs. Drommel onderscheidde zich aan de andere kant met een paar prima reddingen, maar incasseerde in de slotfase alsnog de 0-3 van Tristan Degreef. Op zaterdag 13 juli is Club Brugge de volgende tegenstander van PSV, dat de week daarna op trainingskamp in Duitsland gaat.

Opstelling PSV eerste helft: Benitez; Merién, Dams, Obispo, Mauro Júnior; Ledezma, Til, Simons; Bahaty, De Jong, Van Duiven.

Opstelling PSV tweede helft: Drommel; Teze, Van de Blaak, Boscagli, Oppegard; Land, Saibari, Babadi; De Guzman, Uneken, Lozano.