PSV en Feyenoord op Rapport: Oppegard en Flamingo zwaar onvoldoende

In een zeer boeiende wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal trok Feyenoord ten koste van PSV aan het langste eind na een strafschoppenserie. Bekijk hier de beoordelingen van de VI-verslaggevers.

PSV
PSV
ns
4 - 4
Feyenoord
Feyenoord

PSV en Feyenoord zorgden voor veel vermaak. Al in de negende minuut brak Noa Lang de ban, maar de Rotterdammers sloegen nog voor rust keihard terug via Santiago Giménez (strafschop) en Bart Nieuwkoop.

Na de hervatting liet Luuk de Jong al snel de 2-2 aantekenen, maar razendsnel daarna verzilverde Giménez opnieuw een strafschop. PSV antwoordde via de kort daarvoor ingevallen Til: 3-3. Nog was het niet gedaan met de goals, want de eveneens ingevallen Antoni Milambo zorgde voor de 3-4. PSV maakte kort daarna andermaal gelijk, via een penalty van De Jong. Feyenoord maakte het daarna af in de penaltyreeks.

Vooral de verdedigers komen er slecht uit, met bijvoorbeeld een 4,5 voor Fredrik Oppegard en Ryan Flamingo. Daarentegen incasseert De Jong een 8. Bij Feyenoord slepen de aanvallers een 7 in de wacht en krijgen de verdedigers een nipte voldoende.