PSV gaat in tweede oefenwedstrijd tegen Paderborn onderuit

PSV heeft de tweede oefenwedstrijd tegen het Duitse SC Paderborn niet weten te winnen: 1-2. Couhaib Driouech maakte het enige doelpunt van de ploeg van trainer Peter Bosz.

De Eindhovenaren begonnen het tweede duel met Paderborn met een aantal jeugdspelers in de basis. Zo mocht onder anderen de vijftienjarige Fabian Merién starten. Toch stonden er ook een paar gevestigde namen op het veld, waaronder Johan Bakayoko en Ricardo Pepi. Aanwinst Driouech, deze zomer overgekomen van Excelsior, zorgde in de eerste helft voor de 1-0. Hij maakte zijn eerste doelpunt in Eindhovense dienst.

Na rust lukte het de landskampioen echter niet om de voorsprong uit te bouwen. In de 52ste minuut kwam Paderborn via Adriano Grimaldi op gelijke hoogte, zo'n acht minuten later nam de 33-jarige spits ook de 1-2 voor zijn rekening. Daar zou het ook bij blijven. Waar PSV het eerste oefenduel met Paderborn dus nipt won, ging de ploeg van Bosz later op de middag onderuit.

Meer vervelend nieuws voor PSV: ook Fredrik Oppegard viel zaterdagmiddag geblesseerd uit. In het eerste treffen met Paderborn gebeurde hetzelfde met Mauro Júnior, de andere linksachter van PSV. Het is nog onduidelijk hoe het met het tweetal gesteld is. Sergiño Dest is er de komende tijd sowieso nog niet bij.