PSV gewaarschuwd: Sporting-held treedt in voetsporen van Ibrahimovic

Reacties

Sporting Portugal, de volgende tegenstander van PSV in de competitiefase van de Champions League, heeft dinsdagavond zijn eerste wedstrijd in het elitetoernooi gewonnen. Uiteraard was Viktor Gyökeres trefzeker.

PSV gewaarschuwd: Sporting-held treedt in voetsporen van Ibrahimovic
© Pro Shots
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon
2 - 0
Lille
Lille

De Zweedse spits met Hongaarse roots vond enkele minuten voor rust het net voor de openingstreffer tegen Lille. Het was alweer zijn negende doelpunt van dit seizoen, vorig seizoen was het een imponerende 43 keer raak voor Sporting. Met zijn doelpunt werd hij de eerste scorende Champions League-debutant uit Zweden sinds Zlatan Ibrahimovic in 2002 namens Ajax trefzeker was bij zijn debuut.

Ibrahimovic maakte er op 17 september 2002 meteen twee tegen Olympique Lyon, Gyökeres kwam niet tot een tweede treffer. De spits is het uithangbord van Sporting. Voor de 1-0 had hij al bijna een assist afgeleverd en kort na de 1-0 zorgde hij ervoor dat Lille met tien man verder moest. Angel Gomes verslikte zich in de wegdraaiende Zweed, wat hem op een tweede gele kaart kwam te staan.

Met tien man kon Lille niets meer uitrichten, maar Gyökeres werd wel van het doel gehouden. Een prestatie op zich. Zeno Debast werd overigens ook van het doel gehouden door Lille, maar de Belgische verdediger hoefde niet dicht bij het doel te staan om tot scoren te komen. Een Streep met een hoofdletter S betekende de 2-0 en de beslissing in Lissabon.

PSV kan komende maand de borst natmaken voor Gyökeres en Debast, die ooit nog eens gelinkt werd aan de Eindhovenaren. Op 1 oktober staat PSV – Sporting op het programma in het Philips Stadion.

PSV
PSV
Di 1 okt.
21:00
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.