PSV haalt Karsdorp terug naar Nederland

Reacties

Rick Karsdorp keert terug in de Eredivisie. De 29-jarige rechtsback vervolgt zijn loopbaan bij PSV, zo kondigt de landskampioen aan op de 111de verjaardag van de rood-witten. Karsdorp tekent voor een jaar, met een optie voor een tweede seizoen.

PSV haalt Karsdorp terug naar Nederland
© Pro Shots

Karsdorp was transfervrij omdat zijn contract bij AS Roma donderdag werd ontbonden. De drievoudig Oranje-international speelde sinds de zomer van 2017 voor AS Roma, dat destijds zestien miljoen euro aan Feyenoord aftikte. In het seizoen 2019/20 kwam hij op huurbasis uit voor de Rotterdammers.

Op de website van PSV reageert Karsdorp op zijn transfer met een belofte: de platte kar mag dit seizoen weer uit de schuur gehaald worden. 'Met mijn drive, power en loopvermogen pas ik goed bij het spel dat PSV wil spelen. Ik wil de mensen hier weer de Rick uit zijn beste dagen laten zien. Bij AS Roma heb ik goede en mindere periodes gehad, dus laten we ervoor gaan dat nu een nieuwe goede periode aanbreekt. Waarin we kampioen worden en we zover mogelijk komen in de Champions League.'

Technisch directeur Earnest Stewart is ook blij. 'Door het vertrek van Jordan Teze was er een vacature op de rechtsbackpositie ontstaan. In de mix van talent en routine die een selectie herbergt, brengt Rick Europese ervaring. Hij is bekend met de Eredivisie en past met zijn snelheid bij het spel van Peter Bosz. We zijn erg blij dat we hem nu in huis hebben.'

Als het goed is, blijft het niet bij Karsdorp voor PSV. De Eindhovenaren hopen voor de deadline maandagavond ook Adamo Nagalo (FC Nordsjaelland) nog een verdediger aan te trekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.