PSV houdt kopzorgen over aan moeizame zege op Heracles

PSV startte dramatisch, maar heeft na een goede tweede helft met 1-3 gewonnen van Heracles Almelo. Wel heeft Peter Bosz er zondagmiddag mogelijk wat blessurezorgen bijgekregen.

Heracles Almelo
1 - 3
PSV
PSV

Op de nieuwe, echte grasmat in Almelo begon PSV zonder de naar AS Monaco vertrekkende Jordan Teze en met Olivier Boscagli, die op een transfer naar Brighton & Hove Albion aast. Heracles beet in de openingsfase meteen brutaal van zich af. Na een afgeslagen corner van PSV counterden de Almeloërs zich richting het Eindhovense doel. Tijdens dat moment trok Frederik Oppegard onnodig aan de handrem. Uitgerekend tegen de club waar hij het afgelopen halfjaar voor speelde, veroorzaakte hij zijn tweede strafschop van het seizoen. Dat cadeautje pakte Heracles-aanvoerder Brian De Keersmaecker met alle liefde uit: 1-0.

Een counterend Heracles werd het wedstrijdbeeld van de eerste helft. PSV wilde wel, maar tot echte grote kansen kwam het niet. Het gevaarlijkste moment kwam op naam van Joey Veerman. De middenvelder zag doelman Fabian de Keijzer te ver voor zijn doel staan en probeerde het vanaf eigen helft. Dat deed de Volendammer erg goed, maar net iets te hard. De Keijzer zag de bal uiteenspatten op de lat. Voor rust werd ook Heracles nog een keer gevaarlijk. Mario Engels, die de gelegenheidsspits van Heracles is door de blessure van Jizz Hornkamp, scoorde zelfs, maar stond meters buitenspel.

Met Guus Til voor Malik Tillman begon Bosz met PSV aan de tweede helft. Dat leverde meteen wat op. Na een goede loopactie van de aanvallende middenvelder werkte Ivan Mesik de bal in eigen doel en bracht daarmee de stand gelijk: 1-1. Er brak een periode van eenrichtingsverkeer aan. Noa Lang schoot op de paal, waarna PSV toch al snel nog een keer mocht juichen. Bakayoko trok naar binnen en nam het doel van De Keijzer onder vuur, en met succes. De ongelukkige Mesik veranderde het schot van de Belg van richting, waardoor de doelman van Heracles kansloos was.

Geen vuiltje aan de lucht dus voor Bosz, die in de tweede helft toch een aantal keer heeft moeten zuchten. Oppegard, Bakayoko en Ledezma moesten allemaal noodgedwongen naar de kant. Rondom die wissels werd Heracles ook wat gevaarlijker, tot twee keer toe via Engels. Eerst mocht de spits na een fout van Veerman alleen op Walter Benítez af, maar in die actie bleef hij besluiteloos. Tien minuten voor tijd scoorde Engels weer, maar voor de tweede keer werd de treffer wegens buitenspel afgekeurd.

Het slotakkoord kwam op naam van Couhaib Driouech. De buitenspeler snelde langs zijn directe tegenstander en schoot feilloos raak. Door de overwinning in Almelo heeft PSV de koppositie heroverd. Net als Fortuna Sittard, FC Groningen en AZ bezitten de Eindhovenaren nu het maximale aantal punten.