PSV in Europa League tegen nummer vier van Kroatië

Reacties

PSV moet in de derde voorronde van de Europa League afrekenen met NK Osijek. De subtopper uit Kroatië overleefde donderdagavond op bezoek bij Luzern (2-1), waardoor volgende week een confrontatie met de Eindhovenaren wacht.

PSV in Europa League tegen nummer vier van Kroatië

Luzern moest in eigen huis terugkomen van een 2-0 achterstand en dankzij Tomi Juric was de ommekeer ook in de maak. De vorig jaar van Roda JC Kerkrade overgekomen spits tekende in de negentiende minuut al voor de 1-0 en verdubbelde na ruim een uur de marge met zijn tweede goal van de avond.

Muzafer Ejupi ontpopte zich echter tot de redder in nood voor Osijek. De spits maakte het beslissende uitdoelpunt voor de ploeg die vorig jaar vierde werd in Kroatië. PSV speelt op 27 juli thuis tegen Osijek, dat een week later de ploeg van coach Phillip Cocu ontvangt.

FC Utrecht

FC Utrecht kan zich gaan voorbereiden op een tweeluik met Lech Poznan. De Polen wonnen donderdagavond in eigen huis met 2-0 van het Noorse FK Haugesund en dat was voldoende na de 3-2 nederlaag van Lech Poznan in de heenwedstrijd. De komende Europa League-tegenstander van FC Utrecht werd vorig seizoen derde in de Poolse competitie.

Utrecht, dat op 27 juli begint met een thuiswedstrijd tegen Lech Poznan, rekende donderdagavond in Waalwijk af met Valletta FC door met 3-1 te winnen. Lees hier het wedstrijdverslag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.