PSV is de meest productieve ploeg in de Europese top

Reacties

PSV onderstreepte tegen Heracles Almelo nogmaals de aanvallende capaciteiten in de Eredivisie, het komt niet vaak voor dat een team zo productief is in de openingsfase van de competitie.

PSV is de meest productieve ploeg in de Europese top
© Pro Shots

PSV staat na 11 wedstrijden al op liefst 41 doelpunten in de Eredivisie, slechts vijf teams deden dat beter in het verleden (zie afbeelding onderaan). Wat dat betreft heeft PSV het record al in handen, want het team dat in het seizoen 1987/88 uitermate goed van start ging, scoorde liefst 49 keer in de eerste elf wedstrijden van het nieuwe seizoen. Tegen clubs als Ajax, Fortuna Sittard, FC Volendam en FC Groningen scoorde PSV toentertijd viermaal, FC Utrecht werd zelfs op een nederlaag van 9-0 getrakteerd. Bijzonder genoeg hield VVV-Venlo in die recordreeks van PSV knap stand, door in eigen huis met slechts 0-1 te verliezen.

De teller voor het PSV van 1987/88 stokte uiteindelijk op 117 treffers, het is de vraag of het PSV van dit seizoen dat ook gaat redden. De aanvalscijfers zijn in ieder geval indrukwekkend. In de tien grootste Europese competities kwam geen enkele club tot zoveel schoten, schoten op doel en Expected Goals als de Eindhovenaren. Met 41 treffers is de huidige koploper van de Eredivisie ook nog eens de meest productieve ploeg in de Europese topcompetities.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.