PSV maakt geen fout bij FC Groningen

PSV heeft een lastige klip omzeild. Op bezoek bij FC Groningen had de landskampioen het moeilijk, maar haalde het de buit binnen. Doelman Gomes stak weer in uitstekende vorm.

In Euroborg trok PSV de lijn van de laatste wedstrijden door. Net zoals tegen Vitesse en Girondins Bordeaux speelde PSV tegen Groningen niet al te best. De thuisclub was het gevaarlijkst, maar kreeg een les in het benutten van kansen.

Gomes hield zijn ploeg weer eens op de been met formidabele reddingen op een schot van Danny Holla en een vrije trap van Bruno Silva. De kansen ontstonden doordat dat de defensie van PSV de handen vol had aan de Groningse spitsen Erik Nevland en Luis Suárez. Trainer Ronald Koeman moest voor de rust Michael Reiziger inbrengen voor de geblesseerde Manuel da Costa.

De aanvallers van PSV, Jefferson Farfán en Arouna Koné, bleven lange tijd onzichtbaar. De gasten grossierden vooral in de eerste helft in balverlies. Pas in de tweede helft viel de eerste echte grote kans de noteren en was het ook direct raak. Carlos Salcido zette voor, Jan Kromkamp legde terug en Ibrahim Afellay zorgde met een geplaatst schot voor 0-1.

Het hartstochtelijk spelende FC Groningen ging met Glen Salmon als derde spits in de slotfase vol op de aanval spelen, maar kreeg het deksel op de neus. Phillip Cocu stuurde Koné weg, die de verdedigers te snel af was en de bal in het lege doel tikte nadat hij ook keeper Bas Roorda was gepasseerd: 0-2.