PSV maakt indruk op Franse media: 'Deed denken aan Mbappé'

Reacties

PSV heeft indruk gemaakt met de effectiviteit die het op de mat legde op bezoek bij Paris Saint-Germain. Noa Lang deed de Franse media zelfs denken aan Kylian Mbappé. Maar de ineffectiviteit van de Franse topclub had toch de overhand in eigen land.

PSV maakt indruk op Franse media: 'Deed denken aan Mbappé'
© Pro Shots
PSG
PSG
1 - 1
PSV
PSV

'Na een zeer moeizame overwinning op Girona (1-0) en een nederlaag bij Arsenal (2-0) moest PSG dinsdag toch echt winnen van PSV', maakte L’Équipe de balans op voor de Franse topclub. Maar de Eindhovenaren waren effectief: 'Ze hadden slechts één goede kans nodig via Lang, uit een pass van Ismael Saibari. Lang scoorde op een manier die de herinnering aan Kylian Mbappé levendig maakte.' De buitenspeler kwam vanaf links naar binnen en schoot met rechts hard in de korte hoek raak. Iets dat ze in Parijs de laatste jaren zo vaak zagen bij Mbappé, die momenteel in dienst van Real Madrid is.

En dus zijn er zorgen voor de regerend landskampioen van Frankrijk. 'Niet over het bereiken van de play-offs, maar wel om de eerste acht te halen', analyseerde het medium, dat benoemt dat Atlético Madrid en Bayern München de komende twee tegenstanders zijn. Bovendien was de goal van Achraf Hakimi pas de eerste treffer deze CL-campagne: tegen Girona maakte Paulo Gazzaniga (ook pas in blessuretijd) een eigen doelpunt.

RMC Sport vond dat PSV te veel kreeg in Parijs. 'PSV liet het eerste half uur vrijwel niets zien', vond het medium. 'Maar bij de eerste echte kans legde Lang het Parc des Princes het zwijgen op. PSG liet zich bij gebrek aan efficiëntie in de val lokken.' Voor het openingsdoelpunt had Ousmane Dembélé na grote kansen voor Bradley Barcola en Kang-In Lee móéten scoren, maar de Fransman raakte van dichtbij de paal. 'Sinds de start van het seizoen 2023/24 heeft PSG 18 keer het aluminium geraakt in de Champions League. Het hoogste totaal van alle teams.'

La Parsien was behoorlijk kritisch op PSG. 'Met iets meer geluk had PSV ook met drie punten kunnen vertrekken', wist de krant. 'Guus Til moet zich nog steeds afvragen hoe hij een enorme kans in de zestigste minuut heeft kunnen missen. Bovendien ging Benítez niet vrijuit bij het doelpunt van PSG.' Alle aanvallers (Dembélé, Lee en Barcola) kregen een 3 voor hun optreden dinsdagavond. Hakimi, Marquinhos en Willian Pacho scoorden met een 6 als enige een voldoende.

'Een frustrerende wedstrijd voor de Parijzenaars', vond Le Figaro, dat zag dat het duel veranderde na de enigszins onverdiende openingstreffer van Lang. 'PSG werd zenuwachtig en was niet langer in staat om met ritme, intensiteit en verlangen naar doelpunten te spelen, zoals in het begin van de wedstrijd wel het geval was. Dit was het rampscenario.' Het medium gaf 'de beste aanvaller van PSG' Hakimi, het hoogste cijfers: een 6,5. Bij L'Équipe kreeg de international van Marokko met een 7 eveneens de hoogste beoordeling.

UEFA Champions League

Stand UEFA Champions League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Aston Villa
3
3
0
0
6-0
+6
9
2
Monaco
3
2
1
0
9-4
+5
7
3
Sporting Lissabon
3
2
1
0
5-1
+4
7
4
Arsenal
3
2
1
0
3-0
+3
7
* Actueel tot en met 23 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.