PSV maakt ook tegen GAE geen fout en evenaart eigen Eredivisie-record

Reacties

Net als vorig seizoen staat in de Eredivisie voorlopig geen maat op PSV. De titelverdediger hield zondag tegen Go Ahead Eagles voor het eerst de nul, gaf een vervolg aan de indrukwekkende doelpuntenreeks, maar verloor ook Luuk de Jong met een bovenbeenblessure.

PSV maakt ook tegen GAE geen fout en evenaart eigen Eredivisie-record
PSV
PSV
3 - 0
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Peter Bosz probeerde de aandacht vlak voor de aftrap naar het veld te verleggen, maar in Eindhoven gaat het de laatste dagen eigenlijk alleen over de activiteiten op de transfermarkt. Rick Karsdorp kwam, Adamo Nagalo is in aantocht. De 22-jarige verdediger was tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead aandachtig toeschouwer in het Philips Stadion.

Nagalo zag dat Go Ahead goed begon aan de wedstrijd. De bezoekers uit Deventer namen het doel van Walter Benítez een aantal keer onder vuur, scoorden ook, maar het doelpunt van Mathis Suray ging niet door vanwege buitenspel van Finn Stokkers. PSV bleek niet onder de indruk en sloeg aan de andere kant genadeloos toe.

Net als vorige week in Almere opende Guus Til van dichtbij de score. Daarmee evenaarde PSV een Eredivisie-record. Voor het 54ste competitieduel op rij maakten de Eindhovenaren minimaal één doelpunt. Dat lukte PSV onder Phillip Cocu ook al eens. Dat was in de periode oktober 2014 tot maart 2016. 

PSV gaat voor langste doelpuntenreeks in Eredivisiehistorie

De Jong valt uit
Na het openingsdoelpunt pakte PSV door. Met zijn tweede assist van de middag stelde Luuk de Jong Hirving Lozano in staat om de score te verdubbelen. Dat was meteen de laatste bijdrage van De Jong, die zich nog voor rust moest laten vervangen met een bovenbeenblessure. Ricardo Pepi kwam binnen de lijnen als zijn vervanger. 

Veerman voert score op
De temperatuur speelde ongetwijfeld een rol, maar het entertainmentgehalte lag niet bijster hoog. Een verfijnde actie van Malik Tillman bracht de supporters na een uur weer in vervoering. De Amerikaanse international profiteerde van een slippertje van Oliver Antman en bediende Joey Veerman, die overtuigend binnenschoot. Dat terwijl de Volendammer pas net was teruggekeerd van een korte blessurebehandeling.

In de slotfase mochten ook Isaac Babadi en Tygo Land nog hun eerste minuten van het seizoen maken. Doelpunten vielen er niet meer. Dat betekent dat PSV voor het eerst sinds seizoen een clean sheet liet noteren. Dat was de voorgaande drie duels niet gelukt. Na de interlandbreak speelt de titelverdediger thuis tegen NEC. Go Ahead wacht weer een uitwedstrijd, dan tegen Sparta.

PSV Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

Bekijk hier al onze video's
{"title":"Special: Paixão heeft één of meer schoten op doel","titleMobile":"Special: Paixão heeft één of meer schoten op doel","odd":"2.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_313c_&affid=205&siteid=432&adid=313&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:ff60540c-792b-4a31-9db0-b963b0f81013","position":"3","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Zet nu in op 'Igor Paixão heeft één of meer schoten op doel' bij Feyenoord tegen Bayer Leverkusen. De quotering is verhoogd van 1.66 naar 2.00","textMobile":"Zet nu in op 'Igor Paixão heeft één of meer schoten op doel' bij Feyenoord tegen Bayer Leverkusen. De quotering is verhoogd van 1.66 naar 2.00"}
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.