PSV met basisdebutant in de defensie tegen Go Ahead

Reacties

Voor Matteo Dams is de thuiswedstrijd van PSV tegen Go Ahead Eagles de wedstrijd van zijn basisdebuut voor de Eindhovenaren. De twintigjarige Belg krijgt van trainer Peter Bosz de voorkeur links in de defensie.

PSV met basisdebutant in de defensie tegen Go Ahead
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 0
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Dams viel in de eerste drie speelrondes van dit Eredivisie-seizoen telkens al in en krijgt nu dus een kans in de basis. Dat heeft natuurlijk mede te maken met de dunne bezetting achterin bij PSV. Mauro Júnior en Sergiño Dest zijn geblesseerd en Fredrik Oppegard ontbreekt ook. De net aangetrokken Rick Karsdorp zit nog niet bij de wedstrijdselectie. Dams speelt achterin samen met Olivier Boscagli, Ryan Flamingo en Richard Ledezma.

Jerdy Schouten is weer fit genoeg om bij de wedstrijdselectie te zitten, maar begint nog wel op de bank. Het middenveld is aanvallend ingesteld, met Joey Veerman, Guus Til en Malik Tillman als trio.

Voorin wordt Luuk de Jong geflankeerd door Johan Bakayoko en Hirving Lozano. Laatstgenoemde is de man in vorm en krijgt de voorkeur boven Couhaib Driouech. Noa Lang ontbreekt en krijgt rust. De linksbuiten is na de interlandperiode terug.

Opstelling PSV: Benítez; Ledezma, Flamingo, Boscagli, Dams; Veerman, Til, Tillman; Bakayoko, De Jong, Lozano.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.