PSV neemt genoegen met excuses Addo

In tegenstelling tot PSV neemt de UEFA geen genoegen met excuses alleen. Eric Addo is officieel in staat van beschuldiging gesteld voor 'ernstig onsportief gedrag'. Vrijdag krijgt de Ghanees te horen welke straf hij krijgt.

PSV neemt genoegen met excuses Addo

Tijdens een gesprek met PSV-trainer Ronald Koeman en directeur Jan Reker heeft Addo zijn excuses aangeboden vanwege het spuugincident in het duel met Fenerbahçe.

In de eerste helft kon de PSV-verdediger zich niet beheersen tegen de volop provocerende Semih Sentürk. Na een door de Turk uitgedeelde elleboogstoot, spuugde de Ghanees Semih van dichtbij in het gelaat.

'Dit had niet mogen gebeuren', zegt PSV's algemeen directeur op de site van de landskampioen. 'PSV kan dat soort gedrag in het veld niet accepteren, het is heel ernstig. We waren dan ook verbaasd dat juist Addo zijn zelfbeheersing verloor.'

'Hij is een voorbeeldjongen voor heel veel spelers en heeft in al die jaren bij PSV nog nooit laakbaar gedrag vertoond. Eric heeft ons bekend dat hij zich liet meeslepen en bood zijn excuses aan. We hebben het nu intern opgelost.'

Bekijk hier al onze video's