PSV-opponent Sturm Graz kansloos onderuit in laatste oefenwedstrijd

Sturm Graz heeft in zijn achtste en laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding geen indruk gemaakt. De aankomende tegenstander van PSV in de derde voorronde van de Champions League ging met 3-0 onderuit tegen RC Strasbourg. Alle doelpunten werden gemaakt in de eerste helft.

Vorige week verkocht Sturm Graz Emanuel Emegha aan Strasbourg en de Nederlandse aanvaller kwam zo al snel een aantal bekende gezichten tegen. Emegha begon op de bank en speelde de tweede helft tegen zijn oude club. Op het moment van zijn entree stond de eindstand al op het scorebord.

De belangrijkste concurrent van Emegha, Hugo Diallo, liet zich gelden met een hattrick. De spits had na elf minuten al tweemaal gescoord en passeerde Kjell Scherpen, die door Brighton & Hove Albion wordt verhuurd aan Sturm Graz, acht minuten voor rust voor de derde keer. Scherpen had hier behoorlijk wat pech: Diallo schoot op de lat, maar via het been van Scherpen belandde de bal hierna alsnog in het doel.

Sturm Graz liep eigenlijk constant achter de bal aan en deed het in de tweede helft niet veel beter. Zo kende de voorbereiding een teleurstellend einde voor de ploeg die zondag begint aan het nieuwe seizoen in Oostenrijk. Austria Wien is in de eerste speelronde de tegenstander. Op dinsdag 8 augustus wacht de eerste ontmoeting met PSV.