PSV overklast Ajax in gezapige klassieker

Sprankelend was het nooit, en goed maar hoogst zelden. PSV-Ajax beloofde veel, maar werd uiteindelijk bitter weinig. De thuisploeg deed wat het moest doen en won simpel, en duwde de Amsterdammers verder in de problemen en op een verschil van tien (verlies)punten: 2-0.

PSV overklast Ajax in gezapige klassieker

De wedstrijd was al bijna een uur op gang, toen Ajax dan eindelijk even de geest leek te krijgen. Plotseling werd er gebikkeld en gevochten om iedere meter grond, en was er een ploeg te zien die niet mócht verliezen om de greep op het kampioenschap niet te verliezen.

Het sein van die plotselinge Amsterdamse dadendrang was de blessure die doelman Bogdan Lobont zichzelf aandeed. Volkomen onnodig begaf hij zich buiten zijn zestienmeter, waar hij na een wilde sprong door zijn knie ging. De Roemeen werd kermend van de pijn van het veld gedragen (en vervangen door Hans Vonk), maar schudde met die actie tenminste z'n ploeggenoten wakker.

Het was trouwens toch al niet de wedstrijd van Lobont. Zes minuten voor de pauze had hij zich simpel laten verschalken door een schotje van Young-Pyo Lee van even buiten de zestien (1-0), terwijl hij even na de rust op zijn doellijn bleef plakken op een voorzet van diezelfde Lee. John de Jong kon daardoor binnen het vijfmetergebied ongehinderd inkoppen, 2-0.

Het waren, raar maar waar, eigenlijk de enige kansen (kansjes) die zowel PSV als Ajax zich kon creëren. De thuisploeg hoefde niet echt en had plaatsgenomen in een comfortabele zetel, terwijl Ajax niet bij machte was om het malheur van de voorbije weken van zich af te schudden.

De voornoemde oprisping van de Amsterdammers hield overigens niet lang stand, hooguit tien minuten. Het leverde zegge en schrijve één kans op (Rafael van der Vaart raakte de paal) én een (lies-)blessure voor PSV-goalie Gomes. Maar ook de Braziliaan deed zich dat, evenals zijn Roemeense collega aan de andere kant, zelf aan. Het was misschien wel typerend voor de teleurstellende klassieker PSV-Ajax. John de Jong klopt Maxwell in de lucht en tekent de 2-0 aan voor PSV

Bekijk hier al onze video's