PSV speelt transferzorgen van zich af en haalt uit tegen Almere City

PSV heeft een week vol transferperikelen afgesloten met een ruime overwinning op Almere City. De Eindhovenaren maakten zaterdag zeven doelpunten en waren daarmee nog genadig voor de ploeg van Hedwiges Maduro.

Almere City FC
1 - 7
PSV
PSV

Deze week voerde in Eindhoven niet de wedstrijd tegen Almere City, maar de onrust in de spelersgroep de boventoon. Walter Benítez wil weg, Olivier Boscagli wil weg en Jordan Teze ging ook daadwerkelijk weg. De grote vraag was of dat invloed zou hebben op de prestaties van de Eindhovenaren, die vorige week een moeizame wedstrijd speelden tegen Heracles Almelo.

Op het veld volgde een duidelijk antwoord. PSV greep Almere vanaf het eerste fluitsignaal bij de keel. Guus Til, die door de absentie van Jerdy Schouten voor het eerst dit seizoen in de basis begon, drukte de krachtsverhoudingen binnen tien minuten uit in de score. Een ingestudeerde corner leidde daarna tot de 0-2 van Luuk de Jong.

PSV bleef by far de bovenliggende partij. Almere mocht van geluk spreken dat de bezoekers voor rust niet zorgvuldig omsprongen met de mogelijkheden. In de tweede helft beet de thuisploeg aanvankelijk wat meer van zich af. Een afgekeurd doelpunt van Jochem Ritmeester van de Kamp vormde het eerste gevaarlijke moment van Almere City.

Daar zou het niet bij blijven. Uit de draai zorgde Kornelius Hansen een aantal minuten later alsnog voor de aansluitingstreffer en een diepe zucht van Peter Bosz, die zich zichtbaar ergerde aan het tegendoelpunt van PSV. De teruggebrachte marge zou niet lang standhouden, want de Eindhovenaren toonden zich het laatste half uur een stuk effectiever dan voor rust.

PSV voert score op
Dat begon met een doelpunt van Couhaib Driouech, die meteen na zijn invalbeurt de verre hoek vond. Ook Malik Tillman (na fijn balletje van Joey Veerman) Theo Barbet (eigen doelpunt), Hirving Lozano (goede actie) en Ricardo Pepi (handige voetbeweging) passeerden Nordin Bakker. In de slotfase maakte Michael Bresser nog zijn debuut voor de ploeg van Bosz.

Door de ruime zege blijft PSV koploper van de Eredivisie. Duidelijk is dat de Eindhovenaren nog een hete week op de transfermarkt wacht. Dat geldt overigens ook voor Almere City. Sherel Floranus staat op de nominatie om te vertrekken en ontbrak tegen de Eindhovenaren in de wedstrijdselectie.